В новините
 
04.12.2007 05:09   Новината е видяна 9491 пъти
Дни на здравето се проведоха в Бургас

Национална медицинска конференция, посветена на „Дните на здравето”, стартира в петък в дома на „Лукойл Нефтохим”. Форумът бе открит от кмета на града Димитър Николов. Събитието е организирано от Бургаска лекарска колегия и е на тема „Медицина, хранене и уелнес”.
Организаторите имаха за цел да направят обществен форум по социално значими заболявания като артериална хипертония, диабет, метаболитен синдром, затлъстяване – болести, от които страдат милиони хора по света. “Конференции от този тип, със силно научен акцент, ще помогнат много на всички, които са ангажирани в процеса на здравеопазването, да намерят начините и моделите за по-ефикасно решаване на наболелите здравни проблеми”, каза при откриването на форума Димитър Николов.

По време на конференцията се проведоха научни лекции от различни светила в областта на храненето и диетиката. Разисквани бяха основните проблеми на здравословния начин на живот, профилактиката на някои заболявания и тяхното лечение. Идеята е форумът да стане ежегоден, като в бъдеще ще се организират конференции и в другите сфери на медицината. „В Бургас има добри лекари, които са на високо научно ниво и те могат да се занимават не само с практическа медицина, но и с научната част. Искаме да съберем фармацевтичната промишленост заедно със здравословното хранене и двигателния режим. Идеята е лечението да не бъде само с медикаменти, а да се обърне внимание и на здравословния начин на живот”, заяви д-р Георги Гаврилов, организационен секретар на събитието.

В рамките на инициативата освен научно-практичната част, беше включено и изложение-базар, на което различни фирми, производители и вносители, представиха своите продукти.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |