В новините
 
03.12.2007 15:23   Новината е видяна 6605 пъти
Йоан победи БСП и си тръгна

Конференцията нарече проекта “СуперБургас” мегаломански, избра Димитър Стоянов за общински лидер и показа на Овчаров, че тук си имаме собствено мнение
Димитър Стоянов – настоящ адвокат и бивш служител на Държавна сигурност, е новият председател на общинската организация на БСП. Стоянов беше избран малко след полунощ срещу събота след тежка надпревара с още четирима кандидати за поста, овакантен от Стойко Танков след местния вот преди месец.
Той победи на балотаж срещу Атанас Зафиров – областният координатор на ВС на БСП, който създаде за себе си имидж на представител от младото поколение в столетницата, но за всички делегати беше ясно, че зад него стоят определени лица на “Позитано”20, дошли и на място, за да го подкрепят.
Останалите претенденти за стола на Танков бяха директорът на фалиралата общинска фирма “Аптеки” Христо Бургазлиев - считан до последно за безспорен фаворит,  директорът на механотехникума Димитър Шишманов и водачът на младежката организация Иван Мешов. 
Смяната на Танков след три мандата на поста стана след анализ на изборните резултати по време на отчетно-изборната конференция, която започна в 17,30 часа на 30 ноември и приключи по малките часове на 1 декември. Избраният нов лидер обаче ще има нелеката задача да стегне редиците и да подготви нова конференция след три месеца, тъй като петъчният форум бил продължение на редовната 17-та конференция отпреди четири години. Стоянов ще е водач само три месеца, но това не значи, че няма да се кандидатира отново.
За него се знае, че през последните пет години, като председател на предизборния щаб на БСП през 2003-а и като общински съветник в миналия мандат, беше сред най-доверените хора на Йоан Костадинов. По време на кметуването му през последните четири години Стоянов имаше рядката привилегия да ползва неограничен достъп до вътрешна информация за всички управленски  ходове, предприемани от ексградоначалника. Затова веднага след избора му се заговори, че Йоан Костадинов, който загуби катастрофално изборите през октомври, на практика е победил вътре в самата партийна организация.
       Конференцията започна с отчетния доклад на Танков, в който липсваше конкретика за причините от небивала загуба в Бургас, свила БСП  до маргинална партийка с петима съветници. Но това не му попречи да завърши доклада си с привиз за мобилизация, която да превърне БСП в основна опозиционна сила в Общинския съвет.
За сравнение през 1991 г. червените имаха 27 места в местния парламент и  пълно мнозинство, през 1995 – представителството им се е смъкнало на 21, през 1999-а на 16, през 2003-а -11, докато се стигне до тежката криза с петимата през настоящия мандат.

Пълният текст:
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1862





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |