В новините
 
06.12.2007 05:39   Новината е видяна 9956 пъти
Свята иконопис подари Зартов на храма в Созопол

*Празничният Никулденски концерт в Синегогата, уникално се вписа в изявите на Бургас със специалния си  репертоар

      Празничен концерт за най-бургаския празник-6 декември Никулден, се състоя  преди ден в Градската художествена галерия "Петко Задгорски" в Бургас под надслов "Свети Николай, ти добросърдечни помощниче..."
Инициативата е на читалище "Светилина" и с любезното спонсорство на бургаския бизнесмен и политик-лидерът на "Движение за социален хуманизъм"-Ивайло Зартов. Рецитация и песни представиха ученици от  "Димчо Дебелянов" и други учебни заведения, участници в творческите школи на читалището. Концертът уникално се вписа в празничните изяви на града със специално написания песенен репертоар за  празника.
Ивайло Зартов направи свят дар на храма Успение Богородично в Созопол- специално изработена  икона с лика на Св.Николай Чудотворец-покровител на моряци, рибари, банкери и закрилник на Бургас със същото това  послание.  Святата иконопис прие и благослови созополският свещеник -отец Иван. Тя е дело на художничките-преподаватели в Арт-студиото на читалище "Светлина"-Емиллия Стоева и Мария Алексиева. " Нашият концерт е празничен дар за гражданите на Бургас. Нека с него всеки отнесе у дома си искрица топлина, светлина, празнично озарение и благослов", каза за в."Компас" Людмила Георгиева от читалище"Светлина".

http://www.kompasbg.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |