В новините
 
08.12.2007 06:59   Новината е видяна 420930 пъти
Строят нов мол с 10 кинозали

"Галерия Бургас" на полската GTC ще отвори врати през ноември 2009 година


Така ще изглежда новият търговски център "Галерия Бургас", който ще бъде на мястото на бившия "Винком"

Пореден супермодерен мол  "Галерия Бургас" ще изникне до края на ноември 2009 година на мястото на бившия "Винком". Цял етаж с 10 кинозали ще зарадват бургазлии през следващите години. Те ще бъдат част от веригата на най-успешната международна компания в бранша Cinema City. Ще има и специално обособен увеселителен кът за електронни игри, заведения за бързо хранене и ресторанти. Това съобщиха от фирмата инвеститор на проекта  "Globe Trade Centre" /  GTC/. Полската компания  притежава 67% от бъдещия мол, а останалата част е на българско дружество. От фирмата обещават невиждани досега в града атракции и забавления в новия мол, които за сега пазят в тайна. Архитектурата на мола ще бъде съобразена с западноевропейските тенденции в строителството на подобни сгради. Проектът е на американско студио за дизайн, което е участвало и в изграждането и на другите сгради на полското  дружество,  съвместно с родна фирма. Тепърва предстои търг за изпълнител на големия проект. Чистата търговска отдаваема площ ще е 35 000 квадратни метра. Ще има два - подземен и надземен паркинги за 1445 коли общо.
"Галерия Бургас" е част от международната верига на  GTC. Компанията е най-големият инвеститор в подобни мащабни проекти за Централна и Източна Европа и има опит в търговията повече от 10 години.
От фирмата също така обещават големите имена от модния бизнес да стъпят в бургаския мол. Всички марки от модния подиум, които присъстват в останалите 15 мола на  GTC, ще бъдат привлечени и в "Галерия Бургас".
Компанията която ще поеме управлението по отдаването на магазините е "Forton".
В близост до мола ще бъде построен и жилищен комплекс от затворен тип, който ще предлага 600 апартамента.
Полската компания стъпи в България през последните години. Дружеството е специализирано в инвестиране и развитие на три вида проекти - молове, офис сгради и жилищни комплекси. От компанията съобщиха, че плановете им за България включват разработването и на трите вида проекти. В повечето случаи схемата им на действие предвижда да купуват терени, като получават мажоритарния дял от компанията, собственик на земята.
"Globe Trade Centre" е инвеститор и на   "Галерия Варна", където вложиха около 80 млн. евро.
Полската компания е създадена през 1994 г. и инвестира в близо 10 страни в региона, сред които Унгария, Чехия, Румъния и други. Дружеството е публично и се листва на Варшавската борса.

Вестник Фактор
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1913





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |