В новините
 
10.12.2007 16:09   Новината е видяна 6280 пъти
Кметът обяви конкурс за главен архитект на Община Бургас

Кандидатите ще презентират пред медиите концепциите си за Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед за обявяването на конкурс за главен архитект на община Бургас.
Кандидатите трябва да отговарят на серия от изисквания, между които да притежават образователно- квалификационна степен – магистър, професионален опит минимум 6 години, ранг ІІ младши и придобита пълна проектанска правоспособност.
Конкурсът ще премине през няколко етапа. В първия кандидатите ще трябва да представят концепцията си за развитието на общината и визията си за това как трябва да изглежда Бургас. Намерението на Димитър Николов е след първоначалната селекция на подадените документи останалите за втория кръг да презентират публично концепциите си, както пред комисията, така и пред медиите в открито студио.
Кандидатите ще отговарят и на специално подготвени от комисията тестове.
За участие в комисията са поканени и потвърдили Савин Ковачев – зам.-министър на МРРБ и автор на Закона за устройство на територията, Митьо Виделов – главен архитект на републиката, председател на Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика, доц. д-р Калин Тихолов, зам.-декан в Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/-катедра “Интериор и дизайн”, който е автор на няколко градоустройствени планове и ще оценява креативността на кандидатите, и проф. д-р Веселина Троева – шеф на катедра "Градоустройства" към УАСГ и автор на учебници и книги в областта на градоустройството.
От страна на общината в комисията ще влизат зам.-кметът по строителството Костадин Марков, главният секретар Божидар Кънчев и директорът на дирекция “Човешки ресурси” Янка Стойчева.
По настояване на кмета в комисията няма да има представители на бургаските архитекти, за да няма конфликт на интереси при оценяването, както и пристрастност към определени кандидати.
Съставът на комисията е предложен от Димитър Николов, изхождайки от желанието му в нея да влязат известни експерти от всички нива, които безпристрастно да изберат най-подходящия за длъжността "главен архитект".
Първоначалните документи ще се подават в 10-дневен срок след публикуването на обявата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |