В новините
 
10.12.2007 20:51   Новината е видяна 6034 пъти
Личният архив на д-р ист. н. Георги Луков е важен източник за читателя
През 2006 г. Лучия Дерелиева – дъщеря на журналиста и д-р ист. н. Георги Луков, починал през 2002 г., предостави безвъзмездно второ постъпление документи от личния архив на баща си, с което архивният фонд (№ 1165) стана завършен и още по-интересен.

      Документалният масив – доста голям по обем и информация, съдържа ценни сведения за лица, събития и факти, свързани с историческото развитие на Бургаския район и е част от съкровищницата за познание на нашето минало.

      За изследванията си Г. Луков проучва огромен по количество и разнообразен по съдържание изворов материал за фамилиите в Бургаския и Сливенския край, за произхода на някои селища в Бургаско, за духовната и материалната култура на населението му, за различните версии за произхода на българите от Созопол, за родословието на родовете Стефанови и Бейцидис от същия град и др.

      Принос към историята на печата представлява книгата му „Страници из местния печат”, в която Луков, в съавторство със сливенския журналист Йордан Балабанов, поощрени от редакцията на вестник „Сливенско дело”, попълват много празнини за местния печат в страната.

http://far.bourgas.org/more_news.php?id=7822




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |