В новините
 
13.12.2007 06:56   Новината е видяна 9240 пъти
Виржиния Хайк става дясна ръка на Рейзи

Качествата й като главен секретар на община Бургас я правели безценна за Созопол. Адвокатката Виржиния Хайк, която допреди месец беше главен секретар на община Бургас в екипа на Йоан Костадинов, няма да се върне в кантората си срещу Водната палата в центъра на града.
Хайк е приела поканата на новия кмет на Созопол Панайот Рейзи да стане секретар на неговата община за следващите четири години. Самият Рейзи не беше открит за коментар, тъй като работният му ден вчера беше крайно натоварен с прием на граждани, казаха подчинените му. Информацията ни за установяването на Хайк в Созопол, е от човек, който се смята за един от най-доверените хора на Рейзи, които до обед са присъствали на сесия на Общинския съвет там. Името на Хайк все още не е обявявано официално, това щяло да стане идната седмица. Причините, поради които юристката е приела да поеме толкова малка в сравнение с Бургас община, било предизвикателството, че смятала да я постави на високо европейско равнище по отношение на качественото обслужване на гражданите и подредбата на документацията. Част от тези лични и професионални качества на г-жа Хайк не могла да се разгърне достатъчно в екипа на Йоан Костадинов. Сега неговата бивша служителка смятала да покаже в Созопол на какво е научена и на какво е способна. Като доказателство за това служели и перфектни книжа, които Хайк оставила в наследство на новия главен секретар на община Бургас Божидар Кънчев.
По време на заседанието на общинарите в Созопол вчера е била гласувана нова структура на кметската администрация. Тя ще включва трима зам.-кметове, имената на двама от които вече са ясни. Единият е Симеон Симеонов – доскорошен общински съветник в Бургас. Той обаче няма да отговаря за евроинтеграцията, както се чу веднага след спечелването на изборите, а ще поеме най-тежката и главоболна част от общинската проблематика – териториалното и селищно устройство. Колежка на Симеонов като зам.-кмет ще бъде Катя Стоянова, която ще се нагърби с бюджета, финансите и туризма.
Третото зам.-кметско място стои вакантно и кой ще седне в него, знае само самият Панайот Рейзи, каза източникът ни.
Кметската администрация, според приетите промени, ще се увеличи с 12 служители, шестима от тях ще бъдат в новата дирекция “Евроинтеграция”, тъй като там щяло да ври и кипи от писане и печелене на проекти.
Вчерашната сесия е приела и актуализация на бюджета с 860 хил.лв.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |