В новините
 
07.08.2006 06:32   Новината е видяна 3211 пъти
Втори рунд на мача за плажните кръчми
В. БУРГАС ДНЕС И УТРЕ
Втори рунд на мача за плажните кръчми
Ирина ГЕНОВА
Скандалите за плажните заведения и водната пързалка бяха ознаменувани от
взаимни закани между концесионера на Северния плаж Стойновски и Марияна Щерева.
Представители  на полицията,  прид¬ружени от служители на общинска¬та фирма "Благоустройствени строежи", връчиха покана на ползвателите на заведе¬нията на водната пързалка на Централния плаж на Бургас. С депешата стопаните на обекти¬те се прикан¬ват да ги на¬пуснат незаба¬вно.
Търговското дружество е собственик на обектите, които са били отдадени под наем на Сашо Бакърджиев още в началото на 90-те го¬дини. Топ е стопанис¬вал "Черно море", "Ко¬рал" и водната пързал¬ка срещу символичен на¬ем - около 20 пъти по-нисък от законоустано¬вените тарифи. Сашо Бакърджиев в мо¬мента излежава присъ¬да в бургаския затвор на лек режим. Един ден в началото на годината, съпругата му споделила на сегашната стопанка на обектите Марияна Щерева, че трудно се справя без Сашо и й предложила да ги поемат заедно. Това сподели за "Бургас днес и утре" са¬мата г-жа Щерева. До 2004 г. "Черно мо¬ре" и "Корал" са имали категоризация, лицензи и изобщо всички необхо¬дими документи. През 2005 не са били поднове
ни. Марияна Щерева е започнала процедура по подновяването им . Тя работи с договор за съ¬вместна дейност. По-голямата част от територията, на коя¬то са обектите, се ока¬зва изключителна държавна собственост. Тя е отдадена за стопани¬сване на фирма "Онтайм", собственост на Ваклин Стойновски. До¬говорът е подписан с областната админист¬рация. Комисия от РДНСК, РИОКОЗ, общината и областната админист¬рация в началото на юли установи с акт незакон¬но строителство. Вод¬ната пързалка пък не отговаря на хигиенни¬те изисквания и коструктивна безопасност. На 2 август съоръжението и заведенията пре¬установиха работа, след като от "Енергоснабдяване" спряха елек¬тричеството.
Скандалите за плажните заведения и водната пързалка бяха ознаменувани от взаимни закани между концесио¬нера на Северния плаж Стойновски и Марияна Щерева.
"Имаме заведена ис¬кова молба, няма да се изнесем, защото сме в
правата си. Сега "Бла¬гоустройствени строежи" ще заведе дело и съдът ще реши. Ще се боря докрай. Ние пока¬нихме полицията и про¬куратурата", заяви Ма¬рияна Щерева.
***
Георги Николов - управител на "Благоустрой¬ствени строежи"-ЕООД:
Бакърджиев е плащал 20 пъти по-нисък наем
Собственик на обектите е "Благоустройст¬вени строежи"-ЕООД. Още в началото на 90-те години са отдадени под наем на Сашо Бакър¬джиев. До април 2003 г. е бил изряден, но отто¬гава е получавал фактурите, без да плаща по тях.
Годишно е плащал 700 лева наем за четирите масивни сгради. Реалният наем е минимум 10 лв. на кв.м. За площите на заведенията той е тря¬бвало да плаща минимум 15 хил.лв. годишно. При това без да се прилага коефициент 2 за суперзона, каквато е морската градина. Плащал е 20 пъти по-евтино.
Управител съм от 1 август м,е. и на няколко пъти досега бях викал Бакърджиев с уведоми¬телни писма. С натрупаните лихви той дължи 30 хиляди лева за заведенията и пързалката. Той търсеше начини да узакони всичко, което беше пристроил и надстроил. На четири маси¬вни сгради е правил разширения, но от РДНСК не са допуснали да ги узакони.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |