В новините
 
27.12.2007 18:18   Новината е видяна 7229 пъти
Защо големите избягват Бургас

Известните модни компании стоят далеч от местния пазар заради високите наеми и липсата на големи магазини


С отварянето на Mall of Izgrev френският гигант “Carrefour” ще бъде реален конкурент на “Метро” и “Билла”

Сигурно мнозина са си задавали въпроса защо големите световни модни фирми не идват в Бургас. Въпреки огромния туристически поток през лятото, бързоразвиващата се икономика градът ни някак си остава незабелязан от известните брандове. Докато от София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново могат да се похвалят с лъскавите си фирмени магазини, на бургазлии отдавна са им омръзнали малките шопинг развлечения по “Александровска” и “Богориди”. Неминуемо марката на определена компания е гаранция за качеството на стоките и съответно предлага на клиентите доста солени цени в началото на сезона. Но най-сладкото в политиката на големите са неустоимите разпродажби по Коледа, в средата на лятото, когато всеки може да си обзаведе гардероба с актуални и евтини дрехи, аксесоари, обувки. Известните компании в хранителната индустрия също предлагат апетитни цени, като всяка седмица правят определени промоции. Истината обаче е че в Бургас липсва конкуренция на търговски фирми, липсват разпродажби, цените са високи до края на сезона. На следващата година търговците увисват по закачалките дрехи от отминали колекции на старите цени, докато аутлетите в София са в своя развет.
Празниците за мнозина от другите големи градове се превръщат в разтоварваща шопинг терапия, след като табелите “Минус 50 %”, “Купуваш 2, плащаш 1” изпълват витрините на магазините. Скъпите американски и западноевропейски марки стават обикновени и вече достъпни стоки.
Докато неустоимите промоции и разпродажби в Marks & Spencer,  Springfield,  Mango, French conection  радват фешън маниаците, за много бургазлии празниците се превръщат в шопинг туризъм с дестинации София или Пловдив.
„Основната пречка тези големи компании да нямат все още магазини в Бургас е липсата на адекватни локации.  Голяма част от тях обмислят откриването на такива. Към момента те подготвят свои магазини в новите търговски центрове във Варна и Пловдив и едва след това ще се насочат и към Бургас, коментира Павлина Никова от „Forton“, фирмата, която движи мениджмънта на магазините на известните фирми в някои от моловете в страната.

пълният текст: http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=2056

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |