В новините
 
26.02.2008 05:07   Новината е видяна 5210 пъти
Откриваме кинофеста с Никита Михалков

Полякът Анджей Якимовски и руснакът Алексей Попогребски гости на 6-ия “София филм фест на брега"


Императорът на руското кино, царят на екранната магия, неустоимият Никита Михалков ще даде тон на тазгодишния “София филм фест на брега”, който стартира на 13 март в бургаското кино “Тракия” тъкмо с неговия най-нов филм “12”. В него се разказва за 12 съдебни заседатели с различни професии и обществено положение, чиято задача е да решат съдбата на чеченски тийнейджър, обвинен в убийството на втория си баща. Лентата е номинирана за “Оскар” в раздела за чуждоезично кино, церемонията ще се състои само след дни в Лос Анжелис.
Официалното откриване на морското издание на “София филм фест” по традиция ще започне с познатите старинни валсове, изсвирени от градския духов оркестър с диригент Йордан Караиванов. За повече настроение на площада пред общината отново ще танцуват млади таланти от клубовете по спортни танци.
За деветте филмови дни край морето ще бъдат извъртени 20 игрални и 12 късометражни филма от програма “Джеймисън”. Сред лентите, които ще се борят за бургаските статуетки “Сребриста чайка”, има такива от Ирландия, Израел, Аржентина, Турция, Румъния, Сърбия.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2495.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |