В новините
 
29.02.2008 11:13   Новината е видяна 10246 пъти
Божинов: Животът в Англия ми се отразява добре

Дано Господ ме пази от контузии, пожелава си младока

Преди няколко дни футболният национал Валери Божинов беше за кратко в България, където отпразнува и рождения си ден. Навършилият наскоро 22 години талант от Горна Оряховица, който претърпя тежка контузия преди повече от 6 месеца вече тренира пълноценно за клуба си Манчестър Сити и е въпрос на време специалистът Свен Горан Ериксон да го включи в първия отбор. Надателятотдели време до сподели с нас всичко което го вълнува в момента:

-         Валери здравей, радвам се че вече си на линия за игра след толкова време в лазарета. При дебюта си за втория отбор на Ман Сити се отчете и с гол. Какво беше чувството по време и след мача?
-         Да, за жалост минаха цели 6 месеца, в които не съм участвал в мач. Много съм доволен и щастлив, че вкарах гол. По-добро завръщане от това не можеше да има. Разбира се чувствах се на седмото небе, независимо че играх за резервния ни тим. Но всички знаят, че резервите тук на Острова не отстъпват толкова много на титулярите и затова този гол срещу Нюкасъл е от особено значение за мен. Приемам това като подготовка за връщането ми в първия отбор. Надявам се, че когато вкарвам голове на тренировки, мачове и контроли, ще направя добро впечатление на господин Ериксон, който дойде специално да ме наблюдава.

-         Това означава, че мениджърът държи на тебе и желае колкото се може по бързо да навлезеш в игрови ритъм. Сподели ли ти нещо след двубоя?
-         Естествено беше видимо доволен от цялото ми представяне и каза да продължавам все така и че вратите за първия отбор са широко отворени за мен. Мартин Петров също ми каза, че вече ме чака да вкарвам подаванията му в противниковите мрежи.

-         Контузията надявам се е напълно отшумяла. Как реагира коляното ти след дългата принудителна пауза?
-         Да чукна на дърво, чувствах се отлично. Нямаше никакви болки и оплаквания. По скоро имаше страх и треперене. Но след 5 минути игра като напипах игровия ритъм се успокоих и отдадох на играта. След края на срещата бях адски уморен, най-вече от психическото напрежение.

-         Мартин е главния двигател на отбора през този сезон. Какви са шансовете на Сити в Премиершип и очаквали ли сте такова представяне, имайки се предвид бледия минал шампионат на тима?
-         Мартин се представя наистина блестящо, но това е нормално защото той е великолепен футболист. Но като цяло самите ние не сме си представяли такива резултати, особено двете победи срещу Манчестър Юнайтед. С многото млади играчи и нов треньор по реалистично би изглеждало да гоним златната среда, а сега дано успеем да се класираме в зона Европа. Ако се класираме за евротурнирите, ще е голям успех за нас.

-         Как ти се отразява живота в Англия? Свикна ли или тъгуваш скришом за Апенините?
-         Е как, добре ми се отразява. Едва ли има трезво мислещ човек на когото Великобритания да му влияе отрицателно. Постепенно понаучих английски и вече се оправям на първоначално ниво. Хората са учтиви с мен и всичко е ОК. Нормално е да има тъга по Италия, все пак изкарах там не малко години, но Манчестър е готин футболен град и ти дава огромен шанс да се развиваш.

-         Пламен Марков е национален селекционер. Имал си възможност да наблюдаващ повторния му дебют в Белфаст. Твоя коментар за назначаването му?
-         Господин Марков е доказан специалист и човек който знае как се минава ситото на квалификациите, така че изборът му е добър. В мача срещу Северна Ирландия се видя, че старши треньора е направил правилен избор с повиканите играчи. Надявам се след моето пълноценно влизане в игра той да разчита и на мен, както и че ще успеем да се класираме за световното първенство в Южна Африка през 2010 година.

-         В личен план как са малкия Валери и очарователната ти половинка Алисия?
-         Ами, малкия гони почти 6месеца. Расте всеки ден. Най-близките му дружки са дъщеричките на Мартин. Алисия също е добре и съм много радостен когато сме заедно.

-         Валери, знам че лятото често си в Бургас и можеш да бъдеш забелязан по някои от известните дискотеки по брега на морето. Това лято имаш ли намерение да ни посетиш отново и въобще какви са ти плановете?
-         Е, хвана ме (смее се)! В реда на нещата е да се по забавлявам от време на време и аз, не мислиш ли? В твоя град имам много приятели и с тях отскачам понякога в някоя дискотека. Иначе засега плановете ми са да се наложа в титулярния състав на Сити, да покажа добра игра, а пък нека след това да дойде време за заслужен отдих и веселби.

-         На 15 февруари навърши 22 години. Какво си пожела на този ден?
-         Най-вече да съм здрав! Знам, че звучи до болка познато, но наистина това искам.Всичко друго ще си дойде от само себе си. Дано Господ ме пази от контузии.
Kирил Евтимов
София





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |