В новините
 
01.03.2008 07:29   Новината е видяна 4679 пъти
5 дни с руската култура

От утре – 5 дни с руската култура 29.02.2008 Академичният ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Руската федерация с главен диригент ген.-майор Виктор Елисеев ще изнесе голям концерт утре вечер в операта.

Мащабната проява ще сложи началото на Дните на руската култура в Бургас, организирани за трети път от общината и почетното руско консулство. Тази година празниците са посветени на 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство. Това важно събитие е вдъхновител и на конкурса за детска рисунка под ръководството на Алла Стоянова, който финализира също утре с изложба в Художествената галерия „Петко Задгорски”. Откриването е от 15.30 часа.
Пак там са планувани поетичният спектакъл “Здравствуйте, братушки ....!” със специалното участие на актьора Иван Налбантов и моноспектакълът на Николай Атанасов “Да си спомним за Висоцки”.
На 2 март, в неделя, културният календар е дообогатен с руско кино. Организаторите са подбрали два филма, които без да претендират за изключителност, следват традициите киното да изобразява войната във всичките й аспекти. Комедията „Голямата любов” на Дмитрий Фикс ще бъде показана в 17.30 часа, а военната драма „Пробив” на Виталий Лукин – в 19.30 часа. Мястото е Домът на културата “ЛУКОЙЛ –Нефтохим Бургас”.
Дните на руската култура в Бургас ще закрие генералният консул Анатолий Щелкунов, който се очаква да пристигне за фотодокументалната изложба “Владимир Путин в България “, подредена във фоайето на Дома на нефтохимика, откриването е в 11.00 часа.

Организаторите съобщават, че входът за всички прояви е свободен.
Вестник „Черноморски фар“ е медиен партньор на руските празници.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |