В новините
 
09.03.2008 06:32   Новината е видяна 6405 пъти
Десетокласник ще учи балет във Вашингтон

Пластичен и много чаровен, Георги Банчев често танцува на благотворителните концерти на дамския клуб „Зонта”, чийто стипендиант е вече трета година. Десетокласникът от Националното училище за музика и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” Георги Банчев получи покана за 20-дневен летен курс по балет във Вашингтон.
Уведомителното писмо от Центъра за сценични изкуства пристигна преди дни в елитното школо, след като през януари Георги се яви на специален кастинг в София. Препитването събра ученици от цяла България, но не всички сега са така радостни като бургаския ученик. Заедно с него отвъд океана ще отлетят само момче и момиче от Националното танцово училище в София.
„Това е много хубава новина за цялото училище. Неслучайно в писмото има благодарности към ръководството, благодарности за това, че комисията е изпитала удоволствие от срещата си с нашия възпитаник”, заяви за „Черноморски фар” директорът Юлия Ненова.
Курсът започва на 28 юли. Занятията ще се водят по метода и техниката на легендарния танцьор, хореограф и режисьор Джордж Баланчин. До 16 август програмата предвижда по 12 учебни часа на седмица с допълнителни дейности, чиято цел е да обогатят балетната култура на участниците. Планувани са няколко обиколки из историческите забележителности на Вашингтон. 

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2594.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |