В новините
 
12.03.2008 22:25   Новината е видяна 3950 пъти
Безработицата отново разклати долара
Пореден нокаут на щатската валута предричат финансистите. Очакване за ново лихвено понижение тресе финансистите през последната седмица. Въпросът е дали сривът ще бъде с 25 или с 50 пункта, коментира вчера Емил Емилов, финансов консултант от ЕЛАНА Инвестиционен център- Бургас.

Според него финансовите пазари отдавна изконсумираха този факт и изненада би могло да се получи само, ако в изявлението има намеци за забавяне на темпото на лихвените понижения. Анализаторите очакваха доклада за пазара на труда с данните за февруари, за да оценят до каква степен продължава влошаването на безработицата. Доскоро пазарът на труда се представяше стабилно и новите работни места държаха разклатената икономика на крака. Последните данни, излезли в петък обаче, показаха нови 63000 безработни, което доведе и до рекордния спад на щатската валута от края на миналата седмица.
Последните седем години се оказаха недостатъчни за щатския долар да излезе от състоянието на нокаут, в което изпадна още през 2001 година. Вместо това той получи нов удар, преминавайки психологическата граница от 1.50 спрямо еврото с лекота. През последната седмица натискът върху американската валути се засили значително, паралелно с опасенията на инвеститорите от навлизане на щатската икономика в рецесия. Доларът достигна най-ниските нива спрямо редица валута, а EUR/USD отбеляза ново рекордно дъно от 1.5458. Новините за САЩ продължават да допринасят за разпродажбата на „зелените пари”, като към негативните новини от всички сектори на икономиката се прибавиха и редица песимистични коментари от членове на ФЕД. В основни линии всички признават риска от рецесия и че стимулирането на икономиката е главният приоритет. Инфлацията, която все още продължава да е на високи нива, изобщо не притеснява председателя на Федералния резерв Бен Бернанке.

пълният текст: http://factor-bs.com/news-2631.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |