В новините
 
13.03.2008 06:13   Новината е видяна 10155 пъти
Поморие оглежда уникална технология за отпадъци

Община Поморие има готовност да изгради инсталация за преработка на отпадъци по уникална технология, заяви кметът инж. Петър Златанов. Методът е разработен от американската организация "Краун интернешънъл", създаден е преди 17 години за нуждите на военната промишленост. През 2005 г. технологията е била разсекретена от Военноморския флот на САЩ. Компанията "Карнивал круиз лайнс", притежаваща 22 кораба, първа е инсталирала системата за изгаряне на отпадъци. В момента тя се използва в Монреал и два японски града.

Става въпрос за технология за унищожаване на отпадъци чрез използването на специална плазма и много висока температура, при което боклуците се превръщат в синтетичен газ за производство на електроенергия. Произведената енергия ще се продава на Националната електрическа компания, смятат в Поморие. От изгорените за ден отпадъци могат да се добият 4.5 мегавата чиста енергия. "За първи път в Европа имаме технология, която унищожава безотпадно всички видове боклуци, в това число и най-токсичните, и даже произвежда ток", обясни главният проектант на града инж. Георги Стефанов.

Пълния текст:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=469940





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |