В новините
 
25.03.2008 06:56   Новината е видяна 5618 пъти
Заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев посрещна Посланика на Република Украйна Виктор Калник

Заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев проведе днес работна среща с Посланика на Република Украйна у нас Виктор Калник. На нея стана ясно, че интересът на украинския бизнес да инвестира у нас е сериозен.

       На официалното посещение в Община Бургас, Посланикът беше придружаван от своята съпруга, търговския представител в посолството Александър Гуриев, заместник-председателят на Търговско-промишлената палата в Бургас Атанас Зайков и главният секретар Боряна Желева.

      „Взаимният търговски обмен между България и Украйна само за 2007 г. е надвишил 800 милиона долара”, заяви Виктор Калник. „Връзките между нашите две страни винаги са били на много добри и се надявам за напред да работим в още по-тясно сътрудничество. Радвам се, че намирам региона и толкова развит” заяви още той.

      По време на срещата, посланикът предостави на заместник-кметът на Бургас Красимир Стойчев списък на 10-те водещи украински туроператори и компании. Той посочи, че Бургас е познат в Украйна, но и че трябва да се свърши още много работа украинците да открият града като туристическа дестинация. Г-н посланикът предложи да помогне за подновяването на автобусния парк в града с нови украински возила, отговарящи на всички европейски изисквания.

      Гостът предложи Бургас да присъства по-активно на туристическото изложение в Киев, а също така припомни, че южният български град е побратимен с град Херсон в Украйна.

      „Вие имате чудесни условия за туризъм и можете да демонстрирате тези възможности на Бургас и региона пред нашата Търговско-промишлена палата в Киев на 26-29 март, по време на украинският туристически базар”, подчерта още посланикът.

      „Бургас представлява инвестиционен интерес за украинските бизнесмени, защото бизнеса в България не е само в София, но и в градове като Бургас”, подчерта още посланикът.

      Посещението на посланикът ще продължи с бизнес форум в търговско-промишлената палата в Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |