В новините
 
10.04.2008 06:12   Новината е видяна 6245 пъти
Апартхотел се строи в училищен двор

Сграда за сезонни жилища “отхапа” част от баскетболното игрище на СОУ “Иван Вазов” в Поморие. Инвесторът щял да предостави кухня и училищни кабинети за сметка на терена


Поредната частна сграда ще “отхапе” от учебно заведение, този път от училищния двор на СОУ “Иван Вазов” в Поморие. През последните години заради реституционни претенции дворове и терени  на обществени сгради бяха намаляни, прекроявани. И този път всичко е законово, по-изумителното е, че  е станало след  решение на Общинския съвет в Поморие през 2002 година. Сигурно общинските съветници са имали сериозни мотиви да решат отдаването на общински терен на частен инвеститор.
 Сигнал за строежа е подаден в няколко сайта в интернет. “Не предполагах, че ще се стигне дотам да се даде разрешително на строеж в двора на СОУ "Иван Вазов", и то не просто в някоя от градинките му, а направо върху игрищата, където децата провеждат часовете си по "физическо възпитание".
Как е възможно без знанието на кмета, главния архитект и Общински съвет една чиста общинска собственост като училищното баскетболно игрище да се превърне в нова сграда, която най-вероятно ще бъде закупена от чужденци, които ще са тук не повече от 2 месеца в годината, а през това време децата ни ще бъдат лишени от възможността да играят баскетбол на единственото игрище по този спорт в тази част на града?”, пише в сигнала, подаден в интернет от Вилизар Нонев.

пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-2875.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |