В новините
 
20.04.2008 22:38   Новината е видяна 4153 пъти
Пленарна сесия на Европейския парламент - Страсбург 21 - 24 април 2008 г.

Предстоящата пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург ще бъде открита на 21 април в 17.00 часа местно време и ще продължи до 24 април.
Освобождаване от отговорност за изпълнението на Бюджет 2006. Европейският парламент ще гласува на 22 април в Страсбург освобождаването от отговорност на всички институции и агенции на ЕС във връзка с изпълнението на бюджета за финансовата 2006 г. В доклада за Комисията се препоръчва създаването на съвместна работна група между ЕП и Комисията за наблюдение на управлението на структурните фондове, докато в този за ЕП основна тема е статутът на парламентарните асистенти.

Донорство и трансплантация на органи в ЕС. Намаляването на недостига на органи и донори е главното предизвикателство пред държавите-членки на ЕС по отношение на трансплантацията на органи, се казва в доклада на ЕП. В него се предлага широк спектър от мерки за справяне с този проблем, като създаване на европейска донорска карта, насърчаване на изследванията в областта на биотехнологиите и борба срещу трафика на органи.

Гражданското общество и политиката на ЕС по отношение на наркотиците. Докладът върху Зелената книга за ролята на гражданското общество в политиката на ЕС по отношение на наркотиците изтъква основната роля на гражданското общество при формулирането, прилагането, оценката и контрола на политиките в тази област. Други важни теми в доклада са легалното производство на аналгетици на базата на наркотични вещества, както и необходимостта от отделяне на по-голямо внимание на проблемите на жените, свързани с наркотиците.

Спътниковата навигационна система "Галилео" ще бъде оперативна от 2013 г. Измененото предложение за регламент за изпълнението на европейските програми за спътникова радионавигация, което ще бъде гласувано от ЕП на 23 април в Страсбург, дава възможност "Галилео" - един от най-мащабните общоевропейски технологични проекти, да бъде оперативен от 2013 г.

Престъпления на тоталитарните режими. На 21 април Европейската комисия ще представи пред ЕП декларация след провелото се на 8 април в Брюксел публично изслушване на тема "Престъпления, извършени от тоталитарни режими".

Преговори за визовия режим със САЩ. На 23 април представители на Съвета и на Комисията ще направят декларация по време на заседанието на ЕП в Страсбург по повод преговорите между ЕС и САЩ за премахването на визовия режим.

Среща на върха ЕС-Латинска Америка и Карибите. На 23 април Европейският парламент ще обсъди в Страсбург резолюция по повод провеждането на петата среща на върха между ЕС и страните от Латинска Америка и Карибите, след като изслуша декларациите по темата на Съвета и Комисията.

Трансгранично сътрудничество срещу организираната престъпност и тероризма. Включването на договора от Прюм в европейското право не само ще засили трансграничното сътрудничество в борбата срещу организираната престъпност и тероризма, но и ще даде по-големи гаранции за защита на личните данни.

На 23 април ще бъде гласуван протокол към Споразумението за стабилизиране и асоцииране между Европейския съюз и Бивша югославска република Македония, за да се вземе предвид присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз. С това двете нови страни-членки на ЕС стават част по въпросното Споразумение.

Европейският парламент ще гласуване доклада за напредъка на Бившата югославска република Македония по пътя към членство в ЕС на заседанието си на 23 април, след проведения на 9 април дебат по темата.

Членовете на ЕП ще обсъдят на 22 април доклада на Ana Maria Gomes (ПЕС, Португалия) върху политиката на Китай и отражението ѝ върху Африка.

На 24-ти април депутатите ще обсъдят и гласуват доклад върху Зелената книга относно пазарните инструменти за опазването на околната среда и за целите на свързаните с това политики.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |