В новините
 
20.04.2008 23:17   Новината е видяна 4035 пъти
Кои са полезните детски зърнени храни в България?

 Кои са най-полезните детски зърнени храни, продавани в България? Отговорът на този въпрос можете за намерите в списание „Потребител”, издание на Българската национална асоциация на потребителите (БНАП).  Брой 2 на списанието помества сравнителен тест, специално проведен от експертите на асоциацията.
      Изследвани са 28 детски зърнени закуски по различни критерии – съдържание на сол, въглехидрати, белтъчини, мазнини и белтъчини, вкус, мирис, външен вид, опаковка, четивност на етикетите, информация за съставките.  Всяка от тези характеристики участва в крайната оценка с различна тежест. Никоя от храните няма отличен (6-5.5). Максималната оценка 4.74 има една от храните, а минималната е 2.82 (при 2,4 -2 за минимална). Негативно на крайната оценка влияят високото съдържание на сол, мазнини и захар/въглехидрати. По-високото съдържание на белтъчини в продукта е повлияло положително на оценката. Храните, на чиито етикети не са посочени данни за хранителните стойности, имат минималната оценка – 2.
     Тестът за детските храни, публикуван в „Потребител”, е част от световна кампания. През 2008 година над 200 организации от 115 държави, членуващи в Потребителския интернационал насочват вниманието си към нездравословното хранене на децата под мотото „Junk Food Generation” (Поколение на вредното хранене). Често тези нездравословни храни разчитат на агресивна реклама, както и на игри, популярни герои от филми и книги, играчки, за да привлекат децата. Резултатът: наднорменото тегло сред децата в Европа и САЩ добива все по-застрашителни размери, България също е част от тази нерадостна статистика.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |