В новините
 
24.04.2008 11:47   Новината е видяна 5175 пъти
Дебат в ЕП относно визовия режим със САЩ

Европейският парламент днес проведе дебат в Страсбург по повод преговорите между ЕС и САЩ за премахване на визовия режим. Това стана, след като миналата седмица Съветът даде мандат на Комисията да води преговори със САЩ за постигането на споразумение по въпроса до срещата ЕС-САЩ на 12 юни.
Говорейки от името на Съвета, словенският вътрешен министър Dragutin Mate представи актуалното положение на нещата. Той подчерта, че е избран т.нар. "двоен подход", тоест Комисията има мандат да преговаря за всичко онова, което е от компетенциите на ЕС, докато страните-членки могат да обсъждат със САЩ въпросите, които спадат към тяхната сфера на компетенции.
Представителят на Комисията Jacques Barrot също говори за "двойния подход" и изтъкна, че Комисията ще следи за спазването на защитата на личните данни и личния живот на европейските граждани.
Изказалият се от името на ЕНП-ЕД Ursula Gacek (Полша) приветства даването на мандат за преговори на Комисията и отбеляза, че държавите-членки трябва да имат възможността да преговарят самостоятелно за получаването на най-добрите условия за своите граждани, но в същото време подчерта нуждата от обща европейска позиция.
Claudio FAVA (Италия), говорейки от името на ПЕС, изтъкна, че двустранните споразумения със САЩ са абсолютно неприемливи, тъй като визите спадат към сферата на компетенции на ЕС. Правителството на САЩ и някои държави-членки трябва да уважават политическото единство на ЕС и принципите на европейското право.
От името на АЛДЕ говори Sophia In "t Veld (Нидерландия). Тя изрази позиция, че изваждането от визовия режим трябва да важи за всички европейски граждани и изрази притеснение относно защитата на дактилоскопните данни.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |