В новините
 
26.04.2008 15:42   Новината е видяна 5044 пъти
Земеделската земя у нас сред най-евтините в ЕС

Цената на земеделска земя у нас остава сред най-ниските в Европейския съюз, показва статистика на Общността. Това съобщи Огнян Калев, изпълнителен директор на „Агро Финанс”. Въпреки това обаче от 2004 година тенденцията е земята в България да поскъпва.

Раздробеността на земеделската земя у нас е сред основните проблеми, които водят до намаляване на стойността й, обясни Огнян Калев. По думите му все пак пазарът е динамичен, като доказателство за това е ръстът от 55 процента в броя на продажбите за 2006 година и от 36 процента за 2007 година. Търсенето е насочено предимно към големите парцели. Наблюдава се разлика в цената в зависимост от категорията и размера на земеделската площ. С присъединяването на България към ЕС пазарът на земя е станал много по-атрактивен твърди Калев.

Той посочи още, че страната ни е лидер в Европейския съюз по отношение на чуждестранните инвестиции, като се очаква възходящата тенденция да продължи и през следващите години. Средният ръст на БВП за периода 2000-2007 година е 5,5 процента, като по този критерий изпреварваме Чехия, Словения и Полша.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |