В новините
 
01.05.2008 16:36   Новината е видяна 5116 пъти
Семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки в Поморие по повод Празника на града.

Весел и незабравим спектакъл за малки и големи под мотото: „Бъди модерен! Събирай разделно!”. Цели семейства, приятели, роднини или само познати ще играят, ще се забавляват и ще печелят награди заедно.

На 7 май 2008 г. /сряда/  пред кафе „Градина” в центъра на Поморие
Начало: 17.00 часа
Хората, които донесат празни опаковки и ги изхвърлят разделно в трите цветни контейнера на ЕКОПАК /син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал и зелен – за стъкло/, ще получат подарък-изненада. Всички присъстващи ще се включат в томболата за голямата награда на ЕКОПАК  - контейнер за разделно събиране у дома.
От Поморие започва турнето на пътуващите екипи на ЕКОПАК в повече от 80 общини-партньори. Спектаклите са част от кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!”, която стартира през април в цялата страна. Нейната цел е да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град. За събраните количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки в трите цветни контейнера, ЕКОПАК ще направи подобрения в градската среда по определена схема: за 1 тон събрани хартиени опаковки – ще бъдат засадени 13 дървета; за 1 тон събрани стъклени опаковки – ще бъдат реновирани 10 улични лампи; за 1 тон събрани пластмасови/метални опаковки – ще бъдат предоставени eнергоспестяващи лампи за детска градина или училище.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |