В новините
 
01.05.2008 18:31   Новината е видяна 5085 пъти
Павлин Димитров е новият главен секретар на МВР

Досегашният главен секретар на МВР Валентин Петров беше уволнен и за временно изпълняващ длъжността бъше назначен комисар Павлин Димитров, досега директор на Областна дирекция на полицията (ОДП) - Бургас.
Това стана на заседание на Министерски съвет.  Четири часа по-късно президентът Георги Първанов подписа указа, с който по предложение на кабинета освободи Петров от длъжността главен секретар на МВР. С друг указ държавният глава назначи временно комисар Павлин Димитров начело на професионалното ръководство на вътрешното министерство.
За БТА комисар Павлин Димитров коментира, че е уведомен за решението на правителството да е временно-изпълняващ длъжността главен секретар на МВР. Той допълни, че има виждания за радикални действия, но в следващите дни ще може да ги обясни.

Ще припомним, че Павлин Димитров е една от уважаваните личности в Бургас.
Преди да стане шеф на Областна дирекция на полицията - Бургас от края на 2005 г, той беше директор на  ДНСП-София. 

Павлин Георгиев Димитров е роден на 11.06.1952г., с.Гложене, Ловешко. Той е завършил висше образование ВСШ-МВР София през 1972-1976 год. Работил е като следовател в периода 1976-1983 год. Бил е заместник-началник на РПУ “Правец” 1988-1992 год; началник на РПУ ”Ботевград” в периода 1993-1993 год. 1993-1998 год. работи като инспектор в РДВР София; началник е на РПУ “Етрополе” през 1998-1999 год.; началник “Личен състав” РДВР - София в периода 1999-1999 год. Работил е и като началник направление “Човешки ресурси” ДНСП София, след което е заместник - директор на ДНСП София и като директор на ОДП Бургас, която длъжност заемаше и досега.

Името на Павлин Димитров не е било замесвано в публични скандали, има репутация на служител, който спазва правилата и е дисциплиниран.
Димитров се доказа като професионалист в най-тежките дирекции, като спомогна ръстът на престъпността в Бургас и региона да бъде снижен чувствително. Именно при управлението на Павлин Димитров бургаската полиция събра доказателства, които бяха достатъчни за осъждането на наркобоса Димитър Желязков - Очите и групата му, макар присъдите от по около 4 години затвор да бяха далеч под очакваните срокове.


За сменята на Валентин петров: Вече бившият главен секретар на МВР Валентин Петров излезе в отпуск на 1 април по препоръка на Изпълнителното Бюро на БСП и на Станишев. Името му бе замесено в скандал, свързан с издаването на паспорта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович, както и ареста на бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов. Бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов и депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обвиниха Петров в това, че е покровителствал Иван Иванов. Самият Валентин Петров до днес беше в отпуск. Той минаваше за един от най-приближените до бившия вътрешен министър Румен Петков. После самият Петков призна, че именно кадровият му избор се е оказала най-голямата му грешка в МВР.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |