В новините
 
04.06.2008 07:20   Новината е видяна 4706 пъти
ХІ НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФИНАНСИСТИТЕ

ХІ НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ФИНАНСИСТИТЕ – “Общинските финанси – очаквания, реалности и проблеми”
На 6 и 7 юни в к.к Сънсет Ризорт, община Поморие, Национално сдружение на общините в Република България организира за единадесети път Национална среща на финансистите от общините. Участие в нея ще вземат над 460 общински финансисти, експерти, заместник-кметови, кметове и председатели на общини.
Срещата ще бъде официално открита 6 юни (петък) от 9.30 часа в зала “Емералд” на хотела от кмета-домакин – Георги Златанов, кмет на община Поморие, .
Първата голяма дискусия, с която стартира срещата е посветена на положителните моменти и актуалните проблеми по изпълнението на бюджетите на общините за 2008 г. По време на пленарната сесия ще бъдат представени и изводите от анализа от изпълнението на общинските бюджети през 2007 г.
Важен акцент в първия ден от работата на Националната среща на финансистите от общините ще бъдат дискусиите, свързани с упражняването на новите им данъчни правомощия – какви са били общинските очаквания и какво се случва в действителност.

Във втората част от срещата участниците ще бъдат разделени на две работни групи:
 По оптимизация на училищната мрежа и финансиране на общинското образование;
 Определяне на стандарти и нормативна рамка за делегираните дейности в социалната сфера.

На 7 юни ще бъдат обсъждани стандартите за местните дейности, ролята на финансовите експерти за подготовка и управление на европейските проекти, както и предизвикателствата, които стоят пред общините в сферата на счетоводната отчетност и вътрешния контрол. Както всяка година и в края на тази среща ще бъде приет заключителен документ, който ще се превърне в опора за преговорите на общините за параметрите за 2009 г.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |