В новините
 
25.06.2008 08:16   Новината е видяна 4181 пъти
Българи от цяла Испания се стекоха на ЕКСПО 2008 за Националния ни ден

Стотици българи, живеещи в Испания,  пристигнаха в Сарагоса специално за националния ден на страната ни на ЕКСПО 2008 и превърнаха 21 юни в истински празник. Някои бяха пътували повече от  300 километра, за да участват в него. Общо над 10 000 посетители минаха през  нашия павилион.

Проф. Боньо Лунгов  бе комбинирал в своя спектакъл танц, музика, пластични елементи и светлинни ефекти, за да покаже красотата на българския фолклор. От него се впечатли и министърът  на труда и емиграцията на Испания Селестино Корбачо, който партнираше на вицепрезидента Ангел Марин на тържествената церемония за отбелязване на Деня на България. Тя започна с вдигане на националните знамена на двете държави. После ръководителите на двете делегации се разписаха в почетната книга на ЕКСПО 2008. 

Благодаря на  Министерството на икономиката и енергетиката и на Международен панаир Пловдив, които подготвиха участието на България в Световното изложение, заяви в официалното си приветствие вицепрезидентът Марин.  „С авангардни изразни средства  нашата експозиция показва красотата и уникалността на българската природа. Очаквам тук да се родят интересни идеи за сътрудничество на представители на деловите среди с български партньори за общи проекти в областта на  опазването на природната среда”, добави Ангел Марин.  На испанския народ и на българите пожелавам да им върви по вода, завърши приветствието си вицепрезидентът, припомняйки, че  това пожелание е  символ на късмет и щастие.

Със същото приветствие се обърнаха към публиката Елица и Стунджи, които взривиха залата със своите изпълнения.   Публиката не пестеше аплодисментите си за младите певци, инструменталисти и танцьори от училище „Филип Кутев”, за артистите от НАТФИЗ и театър „Албена”. Национални знамена се вееха в залата, препълнена от наши сънародници, живеещи в Испания.

Панагюрското златно съкровище, представено с неговото първо копие,  грабна вниманието на официалната делегация при посещението й в  българския павилион. Гостите бяха впечатлени от дизайна и внушението на експозицията, показваща   природни забележителности,  водното богатство на страната  и нейната атрактивност като дестинация за СПА-туризъм.

„Хора, радвайте се на райския кът, наречен България. Благодарим на гостоприемна Испания. На всички, които работят за изпълнение на мисията на на Световното изложение „ЕКСПО Сарагоса 2008” – да ни върви като по вода”, написа в почетната книга на павилиона вицепрезидентът Ангел Марин.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |