В новините
 
11.07.2008 08:12   Новината е видяна 5627 пъти
Позиция на ръководството на КНСБ по повод ескалиращото социално напрежение в ”Кремиковци”

Ръководството на КНСБ констатира с нарастваща тревога ескалиране на проблемите в“Кремиковци” АД, породени от неефективното му ръководене. Считаме за недопустимо и дългогодишното бездействие на заместник-министрите, членове на Управителния съвет, създаден от Министерски съвет за наблюдение на програмата за жизнеспособност на “Кремиковци” АД.
Силно сме обезпокоени от липсата на конкретна позиция на Правителството по оздравяване на предприятието.
КНСБ не може да подмине факта, че тези деструктивни действия могат да доведат до оставане на улицата и вливане в армията на безработните, на близо 11 хиляди работещи в предприятието и обслужващите го звена: Ж.П., пристанища и други свързани с производството на Кремиковци предприятия.
Не приемаме пасивната и неясната от години позиция на българската държава, съсобственик на 25% от предприятието, която в този остър социален конфликт абдикира от своите задължения и от функцията си на регулатор и защитник на българските граждани, работещи в предприятието.
Ръководството на КНСБ настоява за:
-  Спешно обезпечаване на нормалното функциониране на предприятието от собствениците и спазването на поетите социални ангажименти към работещите в предприятието.
-  Приемане на оздравителна програма за предприятието, която да гарантира неговата дейност и цялост.
-  Незабавно да бъдат изплатени дължимите работни заплати и средства за храна на работниците и служителите в “Кремиковци” АД.
Ръководството на КНСБ апелира за спешни, прозрачни и ефективни действия от страна на Правителството на Република България за защита на интересите на работещите в предприятието и запазване на неговото производство и изразява своята категорична подкрепа на протестните действия, организирани от синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в “Кремиковци” АД.

*Снимката е взета от интернет страницата на КНСБ http://www.knsb-bg.org





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |