В новините
 
23.07.2008 06:45   Новината е видяна 5240 пъти
Започва благоустройство на терена за MTV фестивала в Бургас, или ПР кампания с много дупки по улиците

След като изчисти града, запуши дупките и ги прибра  всички на едно място, изкълчи глезена на Бургас, и турна red, до 7 август Община Бургас ще благоустрои терена за провеждането на музикалния фестивал „Spirit of Burgas”, който се намира на Централен плаж, под хотел „Приморец”. След 5 август екипът на MTV започва изграждането на сцени, барове, монтиране на озвучителна и осветителна техника там. Предвижда се освен главната сцена на бургаския плаж да има рок, денс, латино и чилаут сектори, сцена за българска музика.

Оттук нататък следва история с дупка и делфинче, няколко питиета и пришълци. После се оказало, че делфинчето е цаца, пържена в старо олио, и кафе в пластмасова чашка.

На оперативна среща в Общината беше обсъдена последователността от действия за подготовката на фестивалното градче, което ще приеме няколко десетки хиляди музикални маниаци на 15, 16 и 17 август. В нея взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Костадин Марков и Йорданка Ананиева, Крис Гилис‭ – ‬директор‭ „‬Събития на живо‭” ‬в MTV, промоутърът Иван Вълков, директорът на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в Община Бургас Весела Йорданова, директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев, регионалният управител на фирма за почистване „Титан” Светослав Тодоров, шефът на общинска фирма БКС Константин Косев, общински специалисти по озеленяване и електрификация.

      Предстоящите дейности за благоустрояване на терена включват:

      - Боядисване и обезопасяване на сградите в района. Повечето от тях са собственост на БКС. Най-неугледните ще бъдат запечатани и опаковани в декоративни мрежи, за да се ползва повърхността им като рекламна площ.

      - Концесионерът на плажа трябва да премахне някои потенциално опасни метални елементи, както и да демонтира кошчетата и волейболните мрежи до приключване на фестивала.

      - Запълване на опасни дупки по плажа, алеите и в парковите площи.

      - Обезопасяване на стари електрически табла в района.

      - Пресяване и заравняване на пясъка; отстраняване на стъкла и останки от строителни дейности по плажа.

      - Затваряне на съществуващите тоалетни, тъй като ще бъдат поставени множество специални еко-клозети.

      - Поставяне на рампи и изграждане на стълбища на няколко места, които да осигурят безопасен достъп на хора и техника до фестивалното градче.

      - Почистване и обезопасяване конструкцията на бившата дискотека „Черноморец” – пред нея ще бъде разположена главната сцена.

      - Почистване на ниската растителност в близките паркови площи.

      - Осветяване и обезопасяване на алеите.

      По време на срещата бяха обсъдени редица логистични въпроси, свързани с организацията на фестивала. Набелязани вяха варианти за достъп и паркиране на автомобили. Предстои среща с ръководството на Пътна полиция – Бургас, за да се изготви план за действие в условията на натоварен автотрафик, какъвто се очаква в дните на „Spirit of Burgas”.

      Телевизионни предавания от новия бургаски фестивал ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Хедлайнер на една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси”, които гостуват за първи път в България.

      В Бургас ще пристигнат и колоритните „Ейшън дъб фондейшън”, чийто стил представлява смесица от рап, хардкор и рага. Световните медии напоследък прикачиха на „АДФ” етикета „най-добрата група на живо”. Във фестивала ще участват още „Пендулум” – водеща сила на световната „дръм анд бейс” сцена, хип-хопърът „Фараон Монк”, суперактуалните „Груув Армада” и „Бонобо”, диджеите от „Метрополис”, артистите от лейбъла HMSU, „Гравити Ко” и други известни български изпълнители.

      Билети за „Spirit of Burgas” се продават on-line в сайтовете www.ticketstream.bg и www.eventim.bg.

      На промоционална цена от 88 лв. за трите дни на фестивала в интернет са пуснати 1000 билета. След тяхното изчерпване ще се продават 3-дневни билети по 99 лв. и еднодневни по 39 лв. По-късно билети ще се продават на специални пунктове, както и на самия вход на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лв., еднодневният 45 лв., а късният билет за денсманиаци - 25 лв.

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |