В новините
 
23.07.2008 14:46   Новината е видяна 5087 пъти
Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

От  24 до 26 юли 2008 година град Разград ще бъде домакин на поредното издание на уникалния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. 
Всяка година жителите и гостите на града очакват събитието с голямо нетърпение заради емоциите  в многобройните конкурси и шоута, игри и забавления, изложби и концерти. 
Официалното откриване на панаира  ще се състои на 24 юли от 11.00 часа пред сградата на Общински културен център. 
Станалата вече традиционна фотоизложба „Настроение” с фотоси от Лудогорието и  от миналогодишното издание на Панаира ще съпътства програмата по откриването.
От 13.00 часа в Общински културен център ще се проведе Форум - презентация на качествата на млякото в козметичен аспект - „ Млякото - сила за живот”.
Традиционният кулинарен шоу конкурс за приготвяне на млечни салати и десерти за професионални готвачи ще започне от 17.00 часа на площад „ Независимост”.
От 18.00 часа, също на площад „ Независимост”  ще се състои конкурсът за избор на Кралица на Панаира.
Вторият ден, 25 юли, предлага богата програма от традиционни и нови  изяви на участниците и гостите на Панаира.
От 10.00 часа в Етнографския музей ще се проведе Конкурс за домашно приготвено кисело мляко и традиционни ястия с мляко, а докато специализираното жури заседава, два колектива – от НЧ „Просвета” – с. Гецово и НЧ „Светлина” – Мортагоново, ще представят туристическа анимация „Лудогорски сватби”.
От 16.00 до 18.00 часа на площад “Независимост”  дегустациите и демонстрациите, организирани от участниците в изложението /по шатри и щандове/ ще предложат много изненади и изкушения на гостите на Панаира.
Традиционното  забавно състезание - щафета  „Да си направим таратор” е под мотото „Да си направим таратор, а не терор!” и ще започне от 18.00 часа на площад „Независимост”.
За любителите на кулинарните изкушения  и нестинарски танци  от 23.00 часа  ресторант ”Академия”, квартал „Вароша” предлага атрактивна програма на гостите на заведението.
Третият ден, 26 юли, 2008 година, още от сутринта  ще привлече, този път  най-малките. За децата всекидневно ще има весели клоунади, много дегустации и изненади от участниците.
От 10.00 часа е на площад „Независимост” ще се проведе Конкурс за детска рисунка ”Панаир на киселото мляко” с рисуване на открито.
От 10.30 часа в Етнографски музей  в квартал „Вароша” с много песни, танци и кулинарни изкушения и много изненади ще се проведе конкурс „Баба, дядо и внуче” -  Заедно пеем, танцуваме или готвим”.
Паралелно с тези прояви, на площада пред Общински културен център е изложението на майсторите занаятчии. Занаятчии от цялата страна ще демонстрират своите умения по грънчарство, медникарство, дърворезба, гайтанджийство, кожарство и др.
По традиция концертни участия ще имат фолклорни състави от побратимените на Разград градове от Словакия, Русия, Румъния и Гърция. С интерес се очакват  фолклорните прояви и на състави от други далечни страни - Еквадор, Тайланд, Чили, Индия, Ростов на Дон, Украйна и Коста Рика. 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |