В новините
 
06.08.2004 15:21   Новината е видяна 3014 пъти
Новото време - отворено писмо
ДО
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БУРГАС

ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР БУРГАС

КМЕТА НА ОБЩИНА БУРГАС


ДА СПАСИМ ОБЩИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И ОБЩИНАСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми Госпожи и Господа,

На проведената на 29.07.2004 г. сесия, Общински съвет – Бургас взе решение за отпускане на временна финансова помощ в размер на 65 000 лв. на общинското дружество “Нармаг”.Парите са отпуснати за погасяване на натрупани от дружеството дългове към “Топлофикация-Бургас” ЕАД.Към настоящия момент единствен източник на приходи за дружеството е от наеми събирани от РУМ “Младост”, които по никакъв начин не са достатъчни за покриване дълговете на общинската фирма.С това решение Общинския съвет отпуска финансова помощ на същото дружество за пореден път. Мотивът на съветниците за това действие е, че дейността на фирмата е свързана със задоволяване потребности на населението.
Логичният въпрос е какви обществени потребности задоволява общинското дружество, което реализира приходи само от отдаване под наем на търговската площ на единствения си магазин.
Ако приходите от дейността до сега не са били достатъчни за покриване на разходите на “Нармаг”, какъв е мотива на съветниците да приемат, че дружеството в бъдеще ще реализира печалба,от която да бъдат възстановени отпуснатите средства.Очевидно е , че добрите намерения да се спаси за пореден път от фалит едно губещо предприятие, по-скоро имат характера на “пожарни” действия и зад тях не стои програма, която да реши проблемите по управление на общинската собственост.Подобен извод се налага предвид факта, че “Нармаг” не е отделен, изолиран случай на общинско дружество във финасов колапс.

Казано накратко – общинските съветници съживиха нашите спомени от времето, в което живяхме зрелия социализъм, когато всяка губеща тъкачница, предачница и металургично предприятие се дотираха от държавата, защото”......Грижата за човека е сред най-ярките прояви на социалистическия морал.”
Ако съветниците са загрижени за съдбата на общинските дружества и начина по който се управлява собствеността на общината следва да насочат усилията си към решаване на проблемите, а не към тяхното отлагане.Защото отпускането на спешна финансова помощ на предприятия, които генерират единствено загуби е в противиречие с интересите на гражданите на Община – Бургас.Всички ние които работим и плащаме данъци в тази община имаме право да зададем въпросите:
Защо Общнския съвет не отпусне средства за погасяване на задълженията на детските градини, училища и болници в града ни към топлопреносното предприятие?
Защо за Общинския съвет е по-важна съдбата на губещо предприятие като “Нармаг”, а проблемите с дълговете за отопление на учебните и болничните заведения в града търпят отлагане.

НОВОТО ВРЕМЕ БУРГАС




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |