В новините
 
08.08.2008 10:12   Новината е видяна 4648 пъти
Дубаров и Марков, не става само с близане, трябва и да се чете!

Вчера кметът на Бургас Димитър Николов чрез упълномощения си заместник инж. Марков издаде заповед за премахването на павилион за продажба на вестници и списания на ИК ”Черноморски фар” ООД в центъра, на ул.”Апостол Карамитев”. Крайната мярка дойде след много усилия на директора на ТД „Приморие” Ст. Дубаров, който с голям ентусиазъм отдели доста от работното си време и вътрешната си енергия за решаването на този съдбовен за града въпрос, касаещ 2 квадратни метра. Не се размина без морален тормоз и продавачката от същия обект, на която й направиха няколко констативни протокола от общинска полиция. В единия от протоколите е записано дори „в обекта липсва  касов апарат”, въпреки че по законодателството ни за павилионите за вестници и списания не се изисква касов апарат.
Този павилион стана „незаконен”, след като новата 11-членна комисия за обектите по чл.56 изработи нова схема за местата, където се разрешава поставянето на преместваеми обекти, и той, заедно с много други, не попадна в нея. Липсваше и алтернатива за друго адекватно за изискванията на тази търговска дейност място, така че  продавачката на вестници се изхвърля на улицата, както много други, а инвестицията в обекта отива на „бунището”. И това не касае само един пункт за продажба, а десетки. Новата схема остави без работа и една от емблемите на бургаското вестникопродаване - стария и болен бай Стоян, който всеки от нас помни от павилиона пред сладкарница "Роза".
Причините за премахванията бяха най-разнообразни – от това, че павилионите пречат на движението,  загрозяват паметници на културата, закриват външна реклама, не се вписват в европейската перспектива на града и т.н.
Когато новата схема започна да се прилага, преди 3 месеца ИК ”Черноморски фар” ООД бе принудена да премахне друг свой павилион и от пресечката на ул.”Александровска” и „Априлова”, до бившия офис на ПЧБ с мотива, че пречи на движението. Издателската къща с готовност реши да стане част от процеса на европеизация и промяна, какъвто обещаваше в предизборните си послания г-н Николов и веднага премахна павилиона си от „Априлова”. Обаче само след броени дни с изумление установихме, че на същото това място се появи поредната сладоледаджийница, четири пъти по-голяма по площ от павилиона ни, която на практика запуши цялата улица. Процесът на нарастване на обектите за продажба на сладолед се забеляза от началото на юни и до началото на август т.г. постигна своя пик. Дубаров, директорът на „Приморие”,  според присъствали свидетели на събитията и управляващите разпространението на Издателската къща, френетично изпълнява политиката и резонно крещи пред продавачите „Махайте сe! Тука всяка плочка /тротоарна/ е моя!”.
Заедно с това управленецът нарушава грубо същата тази Наредба за преместваемите обекти, на която се позовава. Вместо да издава единствено възможни според нея целогодишни разрешителни за павилионите за продажба на вестници, той си позволява да натоварва финансово данъкоплатците, като разделя тези целогодишни разрешителни на 2 по 6 месеца. Всеки път фирмите са принудени да внасят за всеки един от обектите си административни такси и такси за разглеждане, и по този начин се изпълнява и следващото обещание на кмета - за облекчения на бизнеса.
От това бяха засегнати не само издателските интереси на в.”Черноморски фар”, както би си помислил някой. Разпространителските фирми на Тодор Диков - „Бургас прес” и Боян Иванов - „БИС”, както и „Виктория комерс” на Димитър Фотев, фирма „Жени Колева”, „Сенатор”, „Тонус” и „Задим”, дори ползващите се с друг статут като държавна институция „Български пощи”.
Ето обаче какво сподели в личен разговор един от доайените на частното разпространение в Бургас, уважаваният от всички в бранша г-н Тодор Диков: ”Ами сладоледите са доста по-печеливши за управляващите, защото там може да се налива вода и да се дават рушвети! При вестниците няма как да наливаш вода!”
Ние нямаме коментар по казаното, но ще добавим само, че в крайна сметка не всичко на този свят е пари, защото не става само с близане...Трябва и да се чете!
Автор: Галентин ВЛАХОВ, Главен управител на ИК ”Черноморски фар” ООД




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |