В новините
 
10.08.2008 00:33   Новината е видяна 4515 пъти
Министърът на здравеопазването наложи санкции за нерегламентирани лечебни дейности в МБАЛ „Свети Иван Рилски”

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев днес разговаря с членовете на комисията, назначена във връзка с извършената проверка на дейността на Клиниката по неврохирургия в МБАЛ „Св.Ив. Рилски”. Председателят на комисията проф. д-р Христо Куманов информира д-р Желев за констатациите, изводите и заключенията на комисията относно спазването на нормативните изисквания в провереното лечебно заведение.

Комисията е констатирала груби нарушения на нормативните изисквания – липса на разрешение за извършване на дейности по трансплантация в частност на хемопоетични стволови клетки без налични научни доказателства за положителен лечебен ефект при пациенти с неврологични заболявания, отсъствие на положително становище от Комисията по етика, както и безспорно констатирани нарушения на чл. 79 от Закона за здравето, който императивно разпорежда медицинската помощ да се осъществява чрез прилагане на утвърдени от медицинската наука и практика методи и технологии.

Въз основа на заключенията в доклада министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев издаде заповед, с която за допуснатите нарушения в лечебното заведение отстранява от заеманата длъжност ръководителя на МБАЛ „Св. Ив. Рилски” доц. Румен Стоилов. В съответствие с разпоредбите на Закона за здравето и Закона за лечебните заведения ще бъдат наложени наказания и на медицинските специалисти в МБАЛ „Св. Ив. Рилски”, участвали в нерегламентираната медицинска дейност, посочена в доклада на комисията.

Докладът и цялата документация от проверката на комисията ще бъдат предоставени на съответните компетентни органи – Прокуратура, ДАНС, Икономическа полиция.
http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0012&n=003041&g=





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |