В новините
 
12.08.2008 08:20   Новината е видяна 4229 пъти
40 РИСУНКИ НА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ГОСТУВАТ НА ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН
  40 рисунки на български деца гостуват на Олимпиадата в Китай. В Пекин са изпратени копия на творбите, а оригиналите от днес са показани в галерия "Средец" на Министерството на културата. Изложбата "Олимпиадата в детските очи - Пекин-2008" откриха заместник-министърът на културата Явор Милушев, културният аташе в посолството на Китай в София  У Гуан и Кръстьо Младенов от фондация "Ян Бибиян".
 
      Фондация „Ян Бибиян” е организатор на конкурса за детски рисунки, посветен на Олимпиадата, с подкрепата на община Силистра и Министерство на културата, под патронажа на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.  Творбите могат да се видят в зала „Средец” на Министерство на културата до 20 август т.г.
     За конкурса са получени над 600 рисунки от цялата страна и от деца от българската диаспора в Сърбия и Румъния. Наградени са 112 деца и 22 учители - художници.
      "Светът вече е Олимпиада. Днес и ние сме малка част от нея – с прекрасната детска изложба „Олимпиадата в детските очи – Пекин, 2008”, която е поздрав и подарък за китайските деца и Олимпиадата.         Благодарим на организаторите – Община Силистра и Фондация „Ян Бибиян” за прекрасната идея, за патронажа на Председателя на БОК Стефка Костадинова и на ДАМС за реализирането на изложбата. Специални благодарности за любезното съдействие и на Посолството на Китайската народна република в Република България. Прекрасната изложба от детски рисунки приемаме като български подарък и принос към световното събитие - Олимпиадата в Пекин, като акт на мира и човешкия прогрес. С домакинството си Министерството на културата подкрепя тази инициатива и се надяваме, че красивите и мирни послания на децата ще полетят от София към Пекин и от Пекин към целия свят," каза днес на откриването на изложбата заместник-министърът на културата Явор Милушев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |