В новините
 
13.08.2008 07:17   Новината е видяна 4571 пъти
36-ти Международен фолклорен фестивал - Бургас"2008

Танцови състави от 13 държави представиха фолклора на родината си.
Фестивалът започна с многоцветно шествие по главните улици на града. Дефилето на участниците при откриването на фестивала започна в 18.00 часа от площад "Тройката" и радва бургазлии и туристи по улица Александровска.

На площада пред Общината фолклорните групи представиха кратка програма и се отправиха по улица „Богориди" към Летния театър в Морската градина. Изпълнителите от ансамбъл „Странджа" получиха награда „Нестинарка" - за популяризиране на българския фолклор.

Тринадесет групи от дванадесет различни страни участват в тазгодишното издание на фестивала. От 11 до 15 август бургазлии и гостите на града ще се наслаждават на тяхното изкуство, а в последната вечер космическият глас на Валя Балканска ще звучи в Летния театър.

Изглежда тенденциозен пропускът на "художниците" да сложат "36" пред Международен фолклорн фестивал, но феновете на фолклора приеха с усмивка този факт. "То е като да се опиташ да заличиш името на учителя или баща си, за да не те свързват с него", коментираха бабите - "и да бягап, и да не бягаш - то все ти личи - миналото ще те догони. " Последните думи прозвучаха зловещо на фона на злокобно изпълнение на странни слова в мрачен вариант на светлината. Конферансиетата имах анякакъв говорен дефект.

Едно от откритията на публиката е ученически състав от Турция. С изпълнението младежите показаха как се свързва традиция със светска държава и колко е далеч красивият ориенталски танц от кълченето на девойчетата из чалга дискотеките.

За съжаление много от участниците, предварително обявени са отказалида участват.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |