В новините
 
13.08.2008 20:11   Новината е видяна 4123 пъти
Започва строителството на нова сграда за трето РПУ в София

Министър председателят призова за разбиране към тежкия труд на полицаите
Заедно с министър Михаил Миков днес той посети столичното Трето РПУ и се запозна с условията за работа на дознателите и оперативния състав, както и с условията за прием и обслужване на граждани


Въпросът за сигурността на гражданите е един от основните, които вълнуват цялото общество – заяви днес министър-председателят Сергей Станишев. Заедно с вътрешния министър Михаил Миков днес той посети столичното Трето РПУ. Премиерът призова обществото към по-голямо уважение и разбиране към тежкия труд на българските полицаи и изпитанията, на които са подложени във всекидневната си работа.
Започва строителството на нова сграда за трето РПУ в София, ще се търсят възможности още през тази година да бъдат закупени нова техника и компютри за дознателите и разследващите органи, за дежурните коли, както и за тези, които отиват на местопрестъплението. В момента текат ремонти в още три столични районни полицейски управления - Четвърто, Шесто и Осмо. Обсъдени са нуждите на МВР като цяло, и по-специално по отношение на поддържането на реда и сигурността за гражданите в столичната община. Проблемите са много, натрупани са от повече от 20 години и трябва да се решават според възможностите и приоритетите.
Промените в МВР ще засегнат и всички звена в министерството, неравномерна е натовареността в страната между отделните видове дейности, коментира министър Миков. Необходимо е повече хора да са на реалния фронт за борбата с престъпността.
Според премиера е необходима категоризация в различните районни полицейски управления, за да се постигне по-високо заплащане там, където има по-голяма натовареност. Това ще мотивира полицаите, добави той.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |