В новините
 
14.08.2008 07:52   Новината е видяна 4495 пъти
Според камарата на строителите само 2 фирми засега удовлетворяват условията за участие в търга за изграждане на част от Магистрала Тракия

Трейс груп и Холдинг Пътища са евентуални изпълнители на част от магистрала Тракия.
Условията за доизграждане на отсечката Нова Загора - Ямболо са вече ясни

Само тези две компании ще могат да изпълнят тръжните условия за избор на изпълнител на дострояването на отсечката Нова Загора - Ямбол на магистрала Тракия. Иван Бойков,  изпълнителен директор на Камарата на строителите в България, заяви,   че по всяка вероятност процедурата ще може да се включи и консорциум от няколко български компании.

Магистрала "Тракия" да се довърши с парите от излишъка, настояват кметовете на черноморските общини, което едва ли ще е възможно.

Обявата за обществената поръчка на Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) вече е изпратено за публикация в официалния вестник на Европейския съюз, съобщи в. "Строителство и градът". Дължината на отсечката Нова Загора - Ямбол е 35.6 млн. лв. Според вестника по трасето ще има седем надлеза и три подлеза.

От кандидатите се изисква да са построили, рехабилитирали или ремонтирали поне един обект на магистрали, първи и втори клас пътища, летища и писти за над 30 млн. лв. Оборотът на изпълнените строително-монтажни работи за последните три години трябва да е най-малко 200 млн. лв. "Истинска битка беше тези критерии да бъдат променени от агенцията, защото се предлагаше изпълнение на два проекта по 30 млн. лв. и строително-монтажни работи по 100 млн. лв. за всяка една от трите години, обясни Бойков. По думите му в резултат на срещите с агенцията камарата се преборила условията да бъдат променени и дори в тях да може да участва консорциум от български компания като например "Автомагистрали Черно море".

Изискване на процедурата е кандидатите да докажат, че имат собствена или наета асфалтова база до 80 километра от най-отдалечената точка на обекта с обща производителност, по-голяма или равна на 160 тона на час, кариери и асфалтополагаща техника. От кандидатиите също така се изисква да са вписани в регистъра на строителя. Те трябва да докажат, че са осигурили финансиране за не по-малко от 58 млн. лв. под формата кредитна линия, гарантирана от банка. Правителството вече реши да отпусне 100 млн. лв. от структурния резерв през тази година за дострояване на магистралата, след като през април се оказа, че българо-португалският консорциум, които получи концесията за нея, не може да осигури финансирането.

Офертите се подават на 2 октомври. На този етап е трудно да се каже каква ще е цената на километър. В концесионния договор бе заложена цена от 2.7 млн. евро на километър, но горивата и асфалтът са поскъпнали почти двойно и това ще бъде отчетено при подаването на офертите, смятат от Камарата на строителите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |