В новините
 
18.08.2008 09:53   Новината е видяна 3972 пъти
Завърши биенале за съвременното българско изкуство "Приятели на морето 2008"
Атанас Атанасов от София, Красимир Зинин от Бургас и Николай Карамонов от Ямбол са носителите на наградите на тазгодишното издание на биенале за съвременното българско изкуство "Приятели на морето 2008", организирано от Дружеството на бургаските художници и с подкрепата на Община Бургас. Най-новият портрет на Христо Фотев, графиката "Глаголически знаци 1" и скулптурата "Целулоза" са отличените творби и влизат във фонда на Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски".
Във форума за българско изкуство тази година участваха 125 автори с общо 179 живописни платна, графики и скулптори, които ще останат в изложбената зала до 29 септември.
За първи път бе присъдена и награда на община Бургас, която бе връчена на Димитър Рашков от Карлово за пластиката "Свети Никола". Още едно отличие за дебют на млад автор до 30 години бе връчено тази година от Маруся Любчева. Личната й награда отиде при бургазлията Христо Динев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |