В новините
 
18.08.2008 15:43   Новината е видяна 5524 пъти
Президентът Георги Първанов посети китайско училище, побратимено с 18-то СОУ в София

 рамките на посещението си в Пекин за Летните Олимпийски игри, президентът Георги Първанов посети днес 14-то основно училище в Пекин. Това учебно заведение е побратимено с 18-то СОУ “Уилям Гладстон” в София, по програмата “ Heart to heart”. Китайското училище е определено от Организационния Комитет на 29-те Олимпийски игри да подкрепя Българския олимпийски отбор по време на игрите в Пекин.

Българската делегация включваше президента на БОК Стефка Костадинова, председателя на ДАМС Весела Лечева, Генералния секретар на БОК Белчо Горанов, посланик Георги Пейчинов и др.


Българският  президент беше посрещнат в училището от директора и ученици от различни класове под звуците на “Излел е Делю хайдутин”. Плакати с надпис на български език: “Добре дошъл господин президент” можеха да се видят на много места. В двора на училището българската делегация разгледа постоянната изложба от фотоси, географски карти и национални символи, посветена на България.


Президентът Георги Първанов разгледа сградата на училището, което има собствен природонаучен музей, киносалон и библиотека. Китайските деца изнесоха музикална програма от национални танци, инструментални композиции и китайски народни песни. Въпреки, че училището е със спортна насоченост, в него има музикални групи. Всяка година китайски деца посещават България на реципрочна основа, когато в Пекин идват български ученици от 18-то СОУ “Уилям Гладстон”, в което се изучават източни езици и култури.

Българската делегация подари на китайските деца тениски, флагчета, значки и шапки, осигурени от Българския Олимпийски Комитет.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |