В новините
 
18.08.2008 15:52   Новината е видяна 5081 пъти
Криминална Хроника за 18.08.2008

Ямбол. 382 таблетки екстази и 450 грама суха листна маса, пробите от която реагират на марихуана, са иззети от квартира в областния град при специализирана операция на служители от сектор “БОП” при Областна дирекция на МВР – Ямбол. За 72 часа са задържани наемателите на квартирата, двама братя на 18 и 22 години от Ямбол. По-големият е криминално проявен, осъждан. По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества.
Благоевград. При поредната специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества полицаи от Областната дирекция на МВР откриха и иззеха големи количества канабис в Петричко. В събота служители от секторите БОП и Криминална полиция извършиха  претърсвания в района на селата Габрене, Скрът и Ключ. В нива в местността Елешница, в землището на с .Габрене, собственост на М.С.(58г) от същото село са открити 1 600,000 кг полусухи растения канабис. Наркотичното растение било  разхвърляно да се суши на нива с площ от 3 дка. В землището на с Скрът, антимафиотите се натъкват на нива, собственост на Ж.К., където били засадени 218 корена  индийски  коноп. На нивата полицаите сварили и пазач – 19-годишния А.К. от същото село. Младежът е задържан в РПУ-Петрич с полицейска заповед за 24 часа. В местността Бахчите, отново край с. Скрът, полицаите открили нива, скрита сред горичка, с разхвърляни да се сушат корени канабис. Събраното количество възлиза на около 435 кг. В хода на операцията в землището на с.Ключ – местността Мандрите, в нива, собственост на 73-годишния Д.М. са открити 50 кг. Окачените по царевични корени канабисови растения са в различна степен на изсушаване. От всички установени количества наркотични растения са взети проби и направени полеви наркотестове, при  които е  установено, че  намереното реагира на марихуана. По случаите са образувани  полицейски дознания в РПУ –Петрич по чл. 354 А, ал.3 от НК.
Пиян шофьор разигра истински екшън в гр. Кресна, който по чудо завърши без фатални  последици. Около 5 часа вчера на ул. “Македония“ станала катастрофа. Правоспособният водач Е.И.(31 г.) от Благоевград с лек автомобил “Мицубиши”, движейки с несъобразена скорост и след употреба на алкохол навлязъл в насрещното платно и блъснал странично “Фолксваген Голф”, управляван от Г.Б. /39г./. След удара мицубишито продължило с висока скорост по пътя за София, като се блъснал последователно в павильон за сувенири и стена на къща. При инцидента са  пострадали шофьорът на фолксвагена, който е с три счупени ребра и спътникът на пияния водач Г.Д. - с порезни рани по тялото. Те са настанени в болница в Сандански без опасност за живота. При направената проба за алкохол на водача Е.И. дрегерът отчел  концентрация от 2,68 промила. Водачът е изпратен за кръвна проба в медицинско заведение. По автомобилите, павильона за сувенири и двора на къщата са нанесени значителни материални щети . По случая в РПУ е образувано дознание.
СДП. Криминалисти от Шесто РПУ са разкрили извършител на грабеж над столичанка. Преди дни във входа на жилищен блок в жк.”Бъкстон” 33-годишният рецидивист Д.Д.-“Гъбата” нападнал жената и насила отнел чантата й с пари, мобилен телефон и документи. Образувано е дознание по чл.198 от НК, на Д.Д. е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.
Снощи към 20 часа на тел.166 е получен сигнал за инцидент до ресторант “Врана”. Незабавно на място са изпратени два патрула. Полицейските екипи установяват, че при възникнал скандал е прострелян с газов пистолет 41-годишният клиент на заведението В.Г. Извършител на деянието е 20-годишният К.Х., който бил зад волана на лек автомобил БМВ и няколко пъти минал с висока скорост покрай ресторанта, пречейки на посетителите, заради което В.Г. му направил забележка. Раненият е настанен в болница с опасност за живота. Стрелецът също е хоспитализиран заради съмнение за комоцио, животът му е вън от опасност, по мнението на лекарите. За 24 часа е задържан спътникът му Е.Х., който е бил с него в колата. На място е извършен оглед, криминалисти продължават работата по изясняване на случая.
Плевен. След оперативно издирвателни действия служители от Второ РПУ са установили, че в съучастие и сговор 29 годишен и 27 годишен нанесли побой пред механа в центъра на града на друг мъж. Инцидентът станал на 16 август около 2 часа. Пострадалият е 28-годишен. Със счупен череп и охлузни рани той е настанен за лечение в Неврохирургичното отделение на Плевенската болница. Изясняват се причините за побоя.
На 16 август около 18:30 часа пиян мъж нападнал пред входа на жилищен блок в „Сторгозия” 83 годишен пенсионер и му нанесъл юмручен удар в областта на лявото око. Повод за гнева на 47-годишния била реплика от страна на дядото. Възрастният човек е настанен в Очна клиника в Плевен, където лекарите не успели да спасят окото му. Извършителят на побоя е задържан. Образувано е досъдебно производство.
Запалено стърнище край главен път Плевен – Русе предизвика верижна катастрофа на около 16:10 часа вчера. Поради пушека, стелещ се на пътното платно, „Форд” се блъснал в движещ се пред него „Опел”, а в двете коли се врязал отзад и трети автомобил – „БМВ”. Пострадали няма. Нанесени са незначителни материални щети по автомобилите. Напомняме, че остава в сила категоричната забрана за палене на сухи треви.
Шумен. Около 02:15 часа на телефон 166 в оперативната дежурна част на РПУ бил получени сигнал, че на главния път Русе – Варна, в близост до пътния възел с пътя Силистра -  Шумен – Ямбол е възникнал пътен инцидент. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. Установено е, че лек автомобил “Пежо” с шуменска регистрация, управляван от 26-годишния Г.Ю. от село Климент, пътуващ за Варна  излязъл вляво извън пътното платно и се ударил в крайпътна канавка. В Шуменската болница е настанен за лечение 21-годишният Т.К., който е с контузия на главата. В болница са откарани също водачът и още две пътнички на 22 и 19 години, които след преглед и оказана им медицинска помощ са освободени за домашно лечение. Водачът не е изпробван за алкохол с техническо средство. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.
Пожарна безопасност. В 12:10 часа вчера в пожарната във Враца е получен сигнал за пожар в къща на ул.”Янкин връх” в града. На място веднага са изпратени един противопожарен автомобил и двама огнеборци. При инцидента е пострадал с обгаряния по главата и тялото 70-годишен мъж. Установено е, че огънят тръгнал от газов котлон. Друг пожар в къща възникнал вчера около 12,30 часа на ул.”Алеко Константинов” в гр. Харманли. Произшествието е ликвидирано от един противопожарен автомобил с трима служители. При пожара са пострадали 82-годишна жена, получила изгаряния по тялото и 57-годишна, която е обгазена. Причината за пожара е неправилно ползване на газов котлон. Унищожено е домашно имущество. Спасена е къщата.
Бургас. Двама мъже са задържани след опит да откраднат джет в Царево. Около 04.30 часа в РПУ е получен сигнал за противозаконното отнемане на колесар с джет на ул. «Любен Каравелов». Изпратеният веднага на място полицейски патрул заварил 35 годишния И.М. и 48 годишния М.М., и двамата от София, докато се опитвали да качат колесаря в бял микробус. Мъжете са задържани със заповеди за 24 часа. Допълнителното разследване установило, че те са отнели и паркиран на улица «Цар Симеон І» в Царево микробус «Мерцедес спринтер», собственост на 27 годишен мъж от с. Падина, общ. Ардино. Работата по двата случая продължава от служители на РПУ Царево.
Пловдив. Четири домашни кражби бяха извършени в Пловдив – две от тях през незатворени прозорци и две с взлом. В апартамент на ул.”Парчевич” е било проникнато през незатворен прозорец и са били откраднати 3000 лева, а от жилище на ул.”Славянска” по същия начин са били отнети 50 лева. В трети апартамент крадци проникнали след взлом на врата на тераса и откраднали лаптоп, златен часовник и златни накити. От къща на ул.”Игрище Кубрат” след счупване на прозорец са били изнесени газова бутилка, телевизор и DVD.
Трима пияни водачи бяха заловени вчера в областта. До ханче „Бяла река” край  Карлово около 19 часа полицаи спрели за проверка лек автомобил „Ауди 80”, чийто водач Й.М./ 44 г./ от Ведраре бил с 2.43 промила алкохол. Същия ден в Асеновград около 16 часа на ул.”Кирил и Методий” бил заловен А.Ф./ 31 г./ от същия град, който шофирал лек автомобил „Опел” с 1.38 промила. Час по-късно  пак в Асеновград на ул.”Захари Стоянов” полицаи тествали  с дрегер Р.П./ 19 г./ от същия град и установили, че младежът управлявал лек автомобил „Опел Кадет” с 2.08 промила алкохол. Тримата водачи са задържани в ареста за 24 часа и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.
Силистра. 19-годишно момче от с.Цар Самуил, община Тутракан, е намерено мъртво в парк в центъра на селото. На трупа се натъкнали случайни граждани в неделя преди обяд. Оперативна група от РПУ-Тутракан е извършила оглед на местопроизшествието, а трупът е транспортиран в МБАЛ-Силистра за аутопсия. Според резултатите от нея смъртта на момчето е настъпила вследствие на травми в областта на главата. Работата по изясняването на случая продължава, започнато е дознание.

ОДП-София. Криминалисти от РПУ-Сливница иззеха над 1800 кутии цигари без бандерол при проверка на лек автомобил”Мерцедес”. Информацията за превозване на акцизната стока била получена в петък сутринта. Около обяд на пътя между селата Гълъбовци и Гургулят полицейските служители спрели колата, 60-годишната шофьорка се опитала да осуети полицейската проверка, но безуспешно. При претърсването на колата били открити 1870 кутии нередовни цигари от известни марки. В автомобилът пътувала и 61-годишна жена. Акцизната стока е иззета. Срещу нарушителките е образувано дознание. Уведомена е районната прокуратура в Сливница. /снимка/
 Младеж бе заловен  от костинбродски полицаи непосредствено след извършване на кражба на два мобилни телефона в местно казино. Сигналът за кражбата бил получен по телефона от 18-годишно момиче, което разказало, че деянието било извършено  вчера  през нощта. След бързата реакция на полицията извършителят бил установен и задържан. 21-годишният Й.П. от гр. Берковица е известен на органите на полицията - кражба от магазин за хранителни стоки.  Мобилните телефони, обект на престъплението били иззети. Младежът бил задържан в местното РПУ с полицейска мярка за 24 часа. Води се дознание. 
 ПТП.  Рано тази сутрин на автомагистрала “Тракия” катастрофираха автобус и камион, натоварен с дини. При инцидента  пострадала стюардесата на автобуса – 18-годишно момиче, настанено в МБАЛ “Св.Анна” с фрактура на крака,  болки в коремната област и наранявания по лицето. Още един пътник получил контузии по лицето, а возещите се в камиона съпрузи - с повърхностни наранявания били прегледани в същото болнично заведение. Сигналът за инцидента бил получен малко след 5 часа. Пристигналите за минути служители на магистрална полиция установили, че катастрофата станала на 24-ти км в платното посока София. Според първоначалната информация автобусът “Мерцедес”, собственост на софийска фирма се блъснал в движещия се пред него в средна активна лента товарен “ГАЗ”. При удара тежко натовареният с дини камион се преобърнал вдясно. Вероятната причина за инцидента е неспазване на дистанция от страна на автобусния





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |