В новините
 
19.08.2008 18:18   Новината е видяна 5296 пъти
Черноморските общини ще лобират за туристическа полиция

Бургаската регионална туристическа камара/БРТК/ ще лобира съвместно с черноморските общини за създаването на туристическа полиция. Това съобщи председателят на БРТК Иван Иванов, като поясни, че такава структура на МВР е съществувала в периода 1980 – 1986 г.
“ Туристическата полиция в Гърция например се занимава с проблемите на туристите с легловата база, кражби, изнасилвания и други престъпления”, сподели Иванов. Освен специализирана полиция, БРТК настоява и за създаването на Държавна инспекция по туризъм. Организацията трябва да отстоява правата на туристите като потребители на продукта. Сега това прави Комисията за защита на потребителите, но тя се занимава с всички сфери на услуги и стоки и не може да обхване в цялост бранша, обясни Иван Иванов.
Създаването на туристическа полиция е залегнало в целите на споразумението, което община Приморско е подписала с БРТК и Бургаската асоциация за екологичен и селски туризъм. Друга цел на съвместната дейност е да бъде сформиран регионален консултативен съвет по туризъм, в който да участват предприемачи, граждански и браншови сдружения, както и учебни заведения, свързани с бранша.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |