В новините
 
20.08.2008 16:01   Новината е видяна 4056 пъти
Постановката "Аида" в летния театър

Бургазлии и гостите на града ще могат да гледат оперен спектакъл на открито. Това ще се случи тази вечер от 20.30 часа на сцената на Летния театър, а постановката е хитовата "Аида" на Павел Герджиков. Зрелищни декори пресъздават времето на Тутанкамон, специално за мегаспектакъла е отворена и оркестрината.
"Оперен спектакъл с декори и оркестър е поставян за последно на сцената на Летния театър през 1989 година, когато е играна "Кармен". Оттогава е имало единствено концертни изпълнения, а за оркестрината повечето бургазлии вероятно дори не знаят, че съществува", каза директорът на Оперно-филхармонично дружество - Бургас Александър Текелиев.

За участие в "Аида" са привлечени едни от най-големите имена в оперното изкуство у нас. В образа на Радамес ще се превъплъти Костадин Андреев, Аида ще играе Габриела Георгиева. Ще им партнират още Кирил Манолов в ролята на Амонасро, Бойка Василева - Амнерис, Евгений Станимиров - Рамфис, а Александър Текелиев ще изиграе Фараон. В мащабната продукция участват над 80 души.

Постановката "Аида" е част от програмата на първите "Летни музикални празници" в Бургас, които се провеждат от 14 до 30 август. Спектаклите продължават с "Травиата" на 22 август в залата на Операта, в която ще участва Орлин Горанов. На 27 август отново в Летния театър балет "Арабеск" ще покаже сюитата „Нестинарка" по музика на Марин Големинов. С нея ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на големия композитор. Музикалните празници ще бъдат закрити на 30 август с концерт под диригентството на Йордан Дафов, на който ще бъдат представени шедьоври от световноизвестни мюзикъли. Билетите за оперните спектакли и концертите са по 10 лева, цената за ученици и пенсионери е наполовина. Билети се продават на касата на Операта и в Летния театър.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |