В новините
 
21.08.2008 13:41   Новината е видяна 4154 пъти
БУРГАС ПОТЪНА В БЕЗБРЕЖНИЯ ГЛАС НА ГЕОРГИ ХРИСТОВ

Мощна енергийна вълна заля препълнения Летен театър на Бургас, когато на сцената му се появи Георги Христов и във въздуха се разля дългоочаквания му глас. В 4000 очи проблясваха сълзи на радост и вълнение от срещата с идола им. Георги Христов не беше пял там от 2004г.

"За мен е голям сантимент да съм на тази сцена с традиции, много приятни спомени ми навява..." - каза Жоро, след като откри концерта. Тук той печели една от първите си големи награди.

И както в началото на своята кариера, и както винаги певецът горя в изпълненията си. С лекота сменя настроенията като танцува в ритъма на "Шакадъм", внуши безумна "Болка", разведри атмосферата с "Щастлив съм" и потопи слушателите си в носталгията на "Как си отивате, приятели..." На спектаклите му, независимо за кой пореден път ги представя, отсъства и най-бегло усещане за рутинност, защото той умее всеки път да изживее като за първи чувството в песента, която изпълнява.

Георги Христов изрази своята признателност към музикантите от ВИС "Черно и бяло" с разтърсващите думи: "Искам да благодаря на моя оркестър за това, че 16 години е зад мен и аз съм спокоен, защото знам, че макар да стоя с гръб към тях, тези хора дишат с моя дъх."

А публиката показа своята вярна любов към неподражаемия му глас като го аплодира на крака, извика го осем пъти на бис и го отрупа с цветя, които той откара в дома си с две коли.

"Ако има мигове на щастие, за мен това са тези!" - бяха едни от последните думи, които Жоро каза най-искрено на хората, които го гледаха изправени и с грейнали лица и нямаха сили да се разделят с него. Преди да го пуснат да си тръгне, той им дари "Пей, сърце".

И никак не е случайна тази любов на публиката му. Георги Христов предлага алтернатива на широко разпространената в последните години у нас масова култура, която руши устоите на традиционното българско общество, на българската държава с голяма история и дълбоки традиции. Затова и концертите му предизвикват такъв сериозен интерес.

Шоуто бе заключителният спектакъл от минитурнето, с което Георги Христов представи новия си спектакъл в най-големите градове в страната. С него певецът презентира албума си the best 3, който е на пазара само от средата на октомври през миналата година, а вече има втори ретираж.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |