В новините
 
22.08.2008 10:55   Новината е видяна 4808 пъти
ДОВИЖДАНЕ ЛЯТО, ЗДРАВЕЙ „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”


Младежкият фестивал  „Жреци на музите” нахлу в Царево като истински ураган – с много емоции, хъс и най-вече талант.  Но за разлика от природната стихия, арт-фестът оставя след себе си хубави спомени и незабравими емоции.
Откриването на фестивала събра на площада пред читалище „Георги Кондолов” в Царево стотици жители и гости на града.  Уникалното огнено шоу на момичетата и момчетата от врачанската група „Темп” удиви публиката с атрактивност, риск и стихията на огъня, който замести словото, за да изрази  квинтесенцията на този фестивал – опит за летене, какъвто е изкуството.  Тъгата от края на лятото мигом бе заменена от очакването за много изненади от това трето издание на младежкия арт-фест.


  „Царево се превръща в притегателен център за културни прояви и това е все по-видимо” – с тези думи се обърна към публиката кметът на община Царево Петко Арнаудов.  Той пожела на всички младежи едно незабравимо лято и хубави спомени.
  С топли думи се обърна към публиката и участниците евродепутатът Кристиан Вигенин, който е патрон на „Жреци на музите”.  Той пожела на фестивала попътен вятър  и каза: ” Всички ние  тук сме истински щастливци, защото сме свидетели на фестивал, какъвто няма не само в България, но може би и в цяла Европа”. Вигенин нарече участниците в „Жреци на музите” бъдещи звезди на България и изрази увереност, че тийнейджърите със сигурност ще съумеят  да съчетаят изявите си на сцената със забавлението.


Тази първа вечер на фестивала, който ще продължи до 30 август, поднесе на многобройната публика  много изненади, така че на всеки от зрителите му беше трудно да определи коя група или творчески състав е най-интересна. Всяка от формациите беше уникална по своему . Момичетата от мажоретните състави от град Вършец, Кнежа, от арт студио  „Камбана” – София и  Пловдив  впечатляваха с грациозността и съвършено точните движения. Не по-малко впечатляващи бяха фолклорните състави и групи – „Еньовче” от Смолян, „Атомик” от Козлодуй,  „Ромбана” от Ямбол,/ които вдигнаха публиката с изпълнението на песента „Вода” /, „Шарено герданче” от Търговище, ансамбъл „Северняче” от Лом и танцьорите от „Атомик” – Козлодуй.   Те напомниха на публиката за хубавия народен танц  и ги увлякоха в магията на автентичния фолклор. Особено впечатляващо беше изпълението на 15-годишната Деница Найденова от Смолян, която пя „Излел е Дельо хайдутин”.
Много атрактивни и запомнящи се бяха и изпълненията  на украинската певица Светлана Бъйстрая, която пя руски и украински народни песни, както и известния цигански романс „Дороги длинние”.


Брейк формация „Уид сторм” от Самоков показа истинска класа в танца, а момчетата от групата предизвикаха бурни  овации с рисковани движения и шеметни скокове. Последваха ги тийнейджърите от хип-хоп формация „New Voice” – Враца – с дързък саунд и атрактивни движения по сцената.
Сдружение „Немезида” – Пловдив успя да представи цялата магия на танца – танцуваха деца от различни възрастови групи, но всички демонстрираха не само перфектна техника, но и много фантазия в изпълненията. „Немезида” представиха както класически балетни изпълнения, така и впечатляващ модерен балет. Перфектно се представиха и балерините от балет „Амазонки джуниър” от  Козлодуй.
„Жреци на музите” , който има амбиция да обхване всички видове изкуства, предложи на публиката чудесни театрални спектакли и малки откъси  и забавни скечове – на театрална група „Приятели” от Пазарджик и театрална група „3-4”  от Козлодуй, която вдигна настроението с танц от „Уестсайдска история”,
Тази първа вечер на фестивала на сцената пяха и вокални групи – група „Присъствие”, вокална група „Робинзон” към АЕЦ Козлодуй.
Вечерта   завърши толкова ефектно, както и започна – с уникално шоу с фойерверки на “Биляна фойерверк”, който озари  небето на красивия морски град Царево. Накрая всички – и участници, и хора от публиката се хванаха на кръшно дунавско хоро, а емоциите и хубавите преживявания на сцената преминаха естествено   в истинска лятна фиеста на брега на морето, където младите се забавляваха така добре, както и танцуваха и пяха на сцената.

Гергана Кръстева





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |