В новините
 
24.08.2008 08:29   Новината е видяна 4750 пъти
Пътуващото кино с последна спирка в Бургас

Пътуващото кино на Андрей Слабаков ще представи своята последна прожекция в Бургас за този сезон на 25 и 26 август /понеделник и вторник/. И този път жителите и гостите на града ще могат да се насладят на филмите „Хиндемит" и „Пазачът на мъртвите". Прожекциите ще бъдат от 20.30 часа по традиция на лятна сцена „Охлюва" в Морската градина на Бургас при вход свободен. Лятното кино е подарък от Община Бургас.

         Проектът показа, че досега най-новата кинолента на режисьора Андрей Слабаков - „Хиндемит" е от най-харесваните и желани за гледане филми по време на прожекциите под звездите това лято. Бургаските зрители ще имат възможността да проследят развитието на нестандартния сценарий през първата вечер /25 август/.

На следващата вечер киноманите ще могат да видят последната лента на Илиан Симеонов - „Пазачът на мъртвите", в който играят редица известни имена на българското кино - Ицхак Финци, Самуел Финци, Николай Урумов, Малин Кръстев, Валентин Танев и още много др.

„Досега към проекта има огромен интерес, което опровергава широко разпространеното и грешно мнение, че българските зрители не харесват новата българска кино продукция. Само за 2 месеца и половина нашите прожекции са били посетени от 8500 души", заяви авторът и продуцент на инициативата Андрей Слабаков.

 „Пътуващо кино" е първият смел проект, който опитва да възроди традицията отпреди две десетилетия. Инициативата стартира в началото на юни месец и до момента е обиколила над 20 градове и села по Черноморието - Каварна, Бургас, Созопол, Приморско, Малко Търново, Китен, Добрич, Шабла, Девня, Ясна поляна, Оброчище и др.

„Киното е най-масовото изкуство по цял свят, а при посещението ни в Шабла, например, от общо 160 зрители - 120, между 18 и 25 год. възраст, никога не бяха ходили на кино", споделя с недоумение талантливият режисьор. Той благодари на Община Бургас за добрата организация и разказа, че следващата година програмата на „киното на колела" ще бъде обогатена с още 3 - 4 нови филма.

От септември месец пътуващото кино продължава с прожекции в Силистра, Алфатар, Тутракан, Видин, Лом, Козлодуй, Свищов, Шумен, Търговище, Разград и др.

Община Бургас





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |