В новините
 
26.08.2008 14:07   Новината е видяна 4499 пъти
Участие на български фолклорен състав в традиционния международен фестивал на световните култури в Дъблин, 23-24 август 2008 г.

На 23 и 24 август в Дънлиъри, Дъблин се проведе традиционният, осми по ред, Фестивал на световните култури, с участието на над 800 артисти, музиканти и състави, представящи световното културно многообразие. По оценка на организаторите, за двата дни проявите на фестивала са били наблюдавани от над 200-хилядна публика.

България бе представена за първи път на този фестивал от фолклорен ансамбъл, съставен от 15 млади изпълнители – гайдари, танцьори и певици от националните училища за фолклорни изкуства в Котел и Широка Лъка. Групата бе ръководена от директорката на НУФИ – Котел Мария Градешлиева и художествения ръководител Катя Барулова. Участието бе предложено и организирано от българското посолство в Дъблин, по проект, включен в международния план на Комуникационната стратегия за ЕС за 2008 г.


Вторият канал на ирландската национална телевизия RTE-2 излъчи на 24 август вечерта в обзорен репортаж за фестивала кадри от българските изпълнения. По време на българските участия RTE-2 засне и интервю с посланика на България. 
  
На 24 август, неделя, групата изнесе специален концерт за българската общност,   в залата на Съюза на ирландските народни музиканти (Comhaltas) в Монкстаун, Дъблин. Присъстваха около 100 българи със своите семейства, както и ирландски гости. Младите изпълнители и техните ръководители бяха приветствани от посланик Емил Ялнъзов.

Министерство на външните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |