В новините
 
27.08.2008 14:44   Новината е видяна 4508 пъти
Община Бургас временно превърна свой терен в паркинг

Община Бургас почисти и заравни свой терен на ул. „Сливница" 75. Временно той ще се използва за паркинг. Гражданите могат да паркират автомобилите си там безплатно.

Доскоро парцелът приличаше на бунище. Той беше обрасъл и отрупан с всякакъв вид отпадъци, най-вече строителни. В продължение на 4 дни тежкотоварна техника разчистваше мястото. Оттам са извозени 290 тона боклук.

Общинската администрация продължава да обмисля алтернативни варианти за облекчавене на проблема с паркирането в града.

Община Бургас призовава гражданите да паркират автомобилите си на определените за това места. Собствениците на превозни средства, паркирани в зелени площи и върху тротоари, ще бъдат санкционирани.

От общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи" припомнят, че свободни паркоместа в центъра на града има пред входа на ЖП гара, в подземния паркинг при Операта, паркинга до х-л „България", паркинга при входа на пристанището и паркинга на ул. „Демокрация" - в участъка от „Симеон I" до „Богориди".

Гражданите могат да ползват и частни паркинги.

На еднопосочни улици като „Лермонтов" и „Фотинов" е разрешено паркиране само от дясната страна по посока на движението. От лявата страна може да се паркира временно, за разтоварване на стока.

През изтеклия уикенд служители от Община Бургас и полицията проведоха съвместна акция по локализиране на неправилно паркирани автомобили. Резултатите от нея са следните: 21 вдигнати от паяците коли и 19 съставени акта. Направени са и над 300 снимки на неправилно паркирани превозни средства, чиито собственици ще получат наказателни постановления до 10 дни. В Бургас съвместните акции от този вид ще се превърнат в редовна практика.

Община Бургас





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |