В новините
 
27.08.2008 15:34   Новината е видяна 10966 пъти
ПО-СКЪПИ АВТОБУСНИ БИЛЕТИ В БУРГАС - ОБЩИНСКИЯТ ПРЕВОЗВАЧ ВДИГА ЦЕНИТЕ

Повишават цената на билетите за градския транспорт в Бургас. Вътрешноградските линии в Бургас, отново увеличават цената на билета.
От първи септември с десет стотинки ще се повиши цената на билета и при общинския превозвач „Бургасбус” и частния ”Бургас волан”. При тях цената за един билет ще е вече 90 стотинки. От фирма „Бургас волан” обслужват линиите с номера: 25 - до кв.”Долно езерово”, 17 – до кв. ”Крайморие”, 7 – до кв.”Лозово”, 9А - от комплекс „Меден Рудник” - мина „Върли бряг” и 101 - от завод ”Илия Бояджиев” до к-с „Изгрев”. Общинският превозвач ”Бургасбус” обслужва автобусните линии с номера 12 ,12А, 211,4, 15 - до квартал „Сарафово” и летището и тролейбусите.
През тази година цената на билета в Бургас се повишава за трети път. Първото повишение бе през февруари, следващото през юни и сега - от месец септември. Като причина за повишаването на цените в градския транспорт от трите фирми посочват цената на горивата, електроенергията, скъпите части и повишаването на цената на обслужването на един пътник заради по-скъпото и есенно-зимно обслужване на автобусния парк. Управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев посочи, че в повечето големи градове на страната билетът вече е един лев. Засега цента на картите на гражданите, пътуващи с намаление по градските линии, като ученици , пенсионери и други, ще се запази до края на септември.
По време на септемврийската сесия общинските съветници ще решат дали да повишат и цените на картите с колко и как. Билета за извънградските линии в момента също няма да се повишава. Това ще стане след среща на всички транспортни фирми в региона. „Линията Бургас - Слънчев бряг се обслужва от четири фирми и няма да е нормално всеки да вози на различна цена, а и това ще доведе до объркване на туристите.Надяваме се да задържим цените до края на туристическия сезон ”, коментира управителят на „Бургасбус” Петко Драгнев.

От утре фирма „Комфорт”,която с маршрутки обслужва линиите 1 ,2 и 3А от Меден Рудник до Славейков, вдига цената с десет стотинки и бургазлии ще трябва да платят по 1 лев за един билет по тези линии.

ПО ИНФОРМАЦИЯ ОТ АГЕНЦИЯ ФОКУС

Общинска фирма "Бургасбус"ЕООД
гр. Бургас, ул. Индустриална N1
http://www.burgasbus.piczo.com/
E-mail за оплаквания и препоръки: bourgasbus@abv.bg

„Бургасбус“ ЕООД е бургаска общинска фирма, която обслужва по-голямата част от вътрешноградските и крайградските линии в Община Бургас. Собственост на "Бургасбус" са двете автогари в града - автогара "ЮГ", намираща се на бул. Булаир до ЖП Гарата, и автогата "Запад", намираща се в северната промишлена зона до хипермаркет Билла. "Бургасбус" изпълнява курсове и до Варна, и Елхово. „Бургасбус“ вкючва както автобусен, така и тролейбусен транспорт. В превозните средства на фирмата пътникът се таксува от кондуктор веднага след качването си в превозното средство.

Благодарение на Община Бургас, фирма „БургасБус“ ЕООД предлага карти с голямо общинско намаление за ученици, редовно обучение в учебните заведения в общината, както и на пенсионери (над 65 и над 70 год).

Със стъпването си в длъжност, новата общинска управа на Бургас започва субсидиране на „Бургасбус“ за обновяване на подвижния състав с нови, комфортни и достъпни возила. До момента фирмата разполага с около 200 автобуса и 20 тролейбуса, но повечето от тях са амортизирани. Голям принос за облагородяването на автобусния парк има бившият кмет на Бургас Йоан Костадинов, когато през 1996 общината закупува 30 чисто нови автобуса, произведени в Ботевград, модели "Чавдар" 120 и 141. През 2005 година се закупуват 18 рециклирани западни автобуса. За 2008 година е запланувана подмяна на автобусния парк с общо 30 нови автобуса (10 втора ръка (вече доставени,) 10 рециклирани (тече конкурс) и 10 чисто нови (тече конкурс).

През април 2008 общинска фирма „Бургасбус“ ЕООД представя свой проект за финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Линии от бургаската транспортна схема, концесионирани от "Бургасбус"ЕООД: 4, 5, 8, 12, 12А, 13, 14, 15, 16, 18, 18А, 30, 32, 61, 62, 121, 209, 211, както и линия "Т" на тролейбусния транспорт. "Бургасбус" обслужва линии до почти всики комплекси и квартали на град Бургас: ж.к. Меден Рудник, ж.к. П.Р.Славейков, ж.к. Изгрев, ж.к. Зорница, ж.к. Лазур, ж.к. Възраждане, ж.к. Братя Миладинови, Централна градска част, кв. Сарафово, кв. Акациите, кв. Победа, кв. Горно Езерово, както и до околните села.
Маршрутите и точните разписания може да видите в сайта  
Марки на автобусите от градската мрежа Чавдар 11Г5, Чавдар В13/20, Ikarus 280.03, Ikarus 280.02, Ikarus 260, Ikarus 280, DAF SB201 / Hainje, Чавдар 141, Чавдар 120, Steyr SG18, NEOPLAN N4021NF, MAN SG, Mercedes-Benz 0405G, NEOPLAN N4016, Den Oudsten B88 / DAF SB220, Mercedes-Benz O345 Conecto, Setra СГ219, МAN NG, МAN NL, Mercedes-Benz O405N (най-новото попълнение на подвижния състав).

Автобуси Чавдар 120 са се превърнали в емблема на бургаския транспорт - единствените произведени 20 бройки са собственост на "Бургасбус"
Точна информация за подвижния състав може да видите в сайта

burgasbus.piczo.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |