В новините
 
29.08.2008 11:58   Новината е видяна 4680 пъти
Бургас BluZZ Fest този уикенд

На 29, 30 и 31 август ще се проведе поредното издание на доказаната музикална марка „Бургас Блус Фест". Независимо, че основоположниците на фестивала бяха изтикани настрана от амбициите на новозастъпилите, името на фестивала е достатъчно, за да  събере край морето най-добрите родни блусари и няколко доказани имена от чужбина, които ще свирят на сцена в Морската градина под х-л „Приморец".

Общо 12 групи и изпълнители ще забият на „Бургас Блус Фест"2008". Музиката ще се лее от 20.00 до 00.00 часа през всяка от трите вечери.

В петък на сцената ще излязат „Александров Рагтайм Бенд", Пламен Ставрев, „Джендема" и Ричард Баргел - немски китарист, който има издаден албум заедно с легендарния бледолик блусар Чарли Мъселуайт.
В събота ще свирят „Блус Трафик", „Жоро Матев Бенд", Васко Кръпката и компания, Атила Уайнбъргър (Румъния).

Програмата на фестивала за неделя включва изпълнения на „Хеброс Блус Бенд", „Тарантино", „Сънрайз" и американеца Крис Макдърмът, който е участвал във фестивала Уудсток"99.
Програма за фестивала:

- Петък 29.08.2008

Александров Рагтайм Бенд
Пламен Ставрев
Джендема
Ричард Баргел (Германия)

- Събота 30.08.2008

Блус Трафик
Жоро Матев Бенд
Васко Кръпката и Ко.
Атила Уайнбъргър (Румъния)

- Неделя 31.08.2008

Хеброс Блус Бенд
Тарантино
Сънрайз
Крис Макдърмът (САЩ)


Александров Рагтаим Бенд е създаден през 1986 г. Дебютира през април 1987 в Пловдив и през същата година започва да концертира с голямата българска певица Светла Гостева. През годините около Румен Александров, Георги Ценев и Невилиан Гемижев се оформя кръг от музиканти-съмишленици, които по различно време работят с оркестъра - тубистите Николай Темнисков и Димитър Узунов, саксофонистите Венко Захариев и Юлиан Янушев, тромбониста Владимир Славчев. През 2005 към АРБ се присъединява и певицата Ангелина Секулова. Тази година ARB чества своя двадесет годишен юбилей. През юли бе записан CD "Sentimental Journey", който трябва да излезе през есента на тази година. АРБ е участвал в Бургас Блуз Фест в почти всички негови издания и винаги много успешно е обогатявал разнообразната палитра на фестивала със специфичния звук на рагтайма. Тази година АРБ ще се представи в състав: Невилиян Гемижев /кларинет/, Ангелина Секулова /вокал/, Румен Александров /банджо/ и Николай Темнисков /туба/.

Блус Трафик
Групата е създадена през 1997г.
Настоящ състав:  
Николай Табаков - ударни инструменти   
Божидар Банов - Порто - китара и вокал
Красимир Табаков - китара и вокал
Мирон - бас китара 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |