В новините
 
04.09.2008 07:46   Новината е видяна 4710 пъти
Мирослав Илич и Шабан Шаулич ще изнесат уникален съвместен концерт

За първи път в България класиците на сръбската музика Мирослав Илич и Шабан Шаулич ще излязат заедно на една сцена на 16 октомври 2008  в зала 1 на НДК. В уникалното шоу ще вземе участие и фолк дивата Рени.


Първият от много години съвместен концерт на известните из цяла Европа изпълнители ще се превърне в един грандиозен празник за любителите на автентичната сръбска музика, обещават самите Илич и Шаулич. Предвидена е специална сценография и още много изненади.


Родените съответно през 1950 и 1951 г. в Югославия Илич и Шаулич имат огромен принос в развитието на съвременната сръбска музикална сцена.
 


Биографична бележка:

Мирослав Илич е певец и текстописец. Покоряващият му глас и емоционални текстове са развълнували не едно и две женски сърца по света. Преди да стане музикант, Илич посещава инженерни курсове в Белградския университет. През годините той е работил съвместно с цяло съзвездие известни сръбски изпълнители, сред които и легендарната Лепа Брена. Негови са вечните шлагери Боженствена жена, Есенна балада, Теби и др.


Още в началото на своята кариера Шабан Шаулич е провъзгласен за „Крал на фолка”. Дебютния си албум издава през 1969 г., когато е едва 18-годишен. Първият му хит сингъл носи името „Дайте ми утеха” („Dajte mi utjehu”). Със своето богато творчество Шабан Шаулич се превръща в един от най-продаваните изпълнители за всички времена на Югославия.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |