В новините
 
05.09.2008 12:49   Новината е видяна 4625 пъти
Първото издание „Spirit Of Burgas 2008” бе отчетено като успешно

Първото издание на музикалния фестивал „Spirit Of Burgas” бе отчетено като успешно по време на пресконференция в Община Бургас. Поводът за срещата бе представяне на мнения, оценки и анализ на приключилия преди няколко седмици грандиозен фестивал. 
Пресконференцията започна с отчитане на някои пропуски по време на „Spirit Of  Burgas” от страна на организаторите и набелязване на мерки за тяхното отстраняване през второто издание на музикалния фест догодина. 
Обърнато беше внимание на оплакванията от живеещи в близост до района на фестивала граждани за силния звук. Този проблем ще бъде решен в следващото издание чрез използването на специална техника за регулиране силата на звука в допустимите норми. Организаторите обявиха, че усложненият пропускателен режим ще бъде избегнат чрез по-подробни разяснения на гостите на фестивала за начина на използване на гривните, осигуряващи достъп. Освен това за „Spirit Of Burgas 2009” ще се предвиди и място за къмпинг на желаещите да нощуват на палатка. 

Плюсовете и предимствата на фестивала се оказаха много повече от допуснатите слабости. Те включват професионалната организация, констатирана и от английските партньори от световно известната музикална телевизия MTV, които са останали много доволни от провеждането на събитието. Посочена беше липсата на инциденти и струпвания на хора на входовете, баровете, тоалетните и павилионите и през трите дни, благодарение добрата работа на охраната и органите на реда. 
За успеха на фестивала говори и фактът, че участие като доброволци са взели гости от Чехия, Турция и Румъния. Отчетена бе богатата и разнообразна програма от различни музикални стилове, широката медийна разгласа в България и в цяла Европа, както и изключително позитивните мнения в Интернет пространството

По време на срещата стана ясно, че вече е готов филмът на MTV, който ще се излъчи в 43 държави и ще събере пред екраните 98 млн. домакинства. 

Организаторите припомниха, че „Spirit Of Burgas” е част от цялостната европейска фестивална програма и поставя името на Бургас и България на картата на Европа. Голям успех е и участието на MTV още в първото издание на музикалното събитие. За сравнение промоутърът Иван Вълков припомни факта, че сръбският фестивал „Exit” в Нови Сад е бил отразен от МТВ чак при петото си издание. Според единодушното мнение на световно популярните изпълнители, стартът на бургаския фестивал е показал обещаващо бъдеще.

Проучване, проведено в рамките на фестивала, показва, че най-голям е бил броят на посетителите от София, следвани от гражданите на Бургас, Пловдив, Сливен, Стара Загора, както и гости от Турция, Румъния, Швеция, Англия и Полша. Най-висок процент от анкетираните са научили за събитието и са закупили своите билети чрез Интернет. 95% от тях заявяват, че биха посетили отново фестивала през следващата година. 

Резултатите от направения анализ показват, че икономическите ползи за града също са големи. Значително се е увеличил оборотът в заведенията и магазинната мрежа на Бургас. Около 1 млн. лв. са приходите от покупки в рамките на фестивала. Голяма част от средствата са вложени за разработване на дългосрочния проект и развитие на инфраструктурата, за да може фестивалът да се превърне в традиция за Бургас. 100 хил.лв. са вложени в дълготрайни активи като половината от тях са спестени и заделени за следващият фестивал догодина. Повечето ангажименти по организацията са възложени на бургаски фирми. 

За второто издание на “Spirit of Burgas” ще бъде изградена и специална платформа с рампа за инвалиди пред VIP зоната, за да могат и хората с увреждания да се насладят на концертите. 

Следващата година музикалната програма ще бъде изцяло нова и различна от тазгодишната. Организаторите обявиха, че още от сега започват преговорите с изпълнителите за догодина,  за да има повече време за реклама и да се привлекат по-известни групи в Бургас.

Е те тези неща Йоан Костадинов не можеше да ги направи! Браво!





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |