В новините
 
09.09.2008 07:02   Новината е видяна 4260 пъти
10-ти театрален фестивал "На брега"
10-тото издание на театралния фестивал “На брега“ стартира с постановката "Иванов“ на Народния театър “Иван Вазов”. Спектаклите ще се изграят до 14 септември на три площадки: сцената на ДТ “Адриана Будевска”, на “Театъра за драма, опера и балет” и на Кукления театър.
13 са представленията, които ще могат да се видят в рамките на феста. Програмата се подчинява почти изцяло на Годината на руската култура в България.
“Два руски театъра ще гостуват на фестивала, като техните спектакли ще бъдат със субтитри”-обясни Борислав Чакринов, директор на ДТ”Адриана Будевска”.
Център за драматургия и режисура “Казанцев” от Москва ще представи руско-френската продукция по текст на Пол Клодел “Подялба на Юга”. Две представления ще има и трупата на театър “Балтийски дом” от Петербург- “Куцльото от остров Инишман” постановка на самия Чакринов. Спектакъл с четири театрални номинации в Русия и другата пиеса “Златния човек” една италианска -руска продукция уникална по текст и хумористично звучене.
Любопитното тази година е изложбата на световно известния руски фотограф Валерий Плотников, която ще съпътства театралния фестивал. Тя е озаглавена “Владимир Висоцки. Таганка.Марина. Приятелите”. Това са 20 уникални снимки на Владимир Висоцки и кръгът от най-близки негови хора. Снимките ще могат да се закупят , както и самия каталог на изложбата. Откриването е днес от 17 часа в галерия “Пролет”.
Руската тема във фестивала продължават двете представления на Крикор Азарян “Три сестри” на Младежкия театър и “Чайка” в театъра”Българска армия”.
Почитателите на Мелпомена ще могат за видят и последната постановка на Теди Москов “Животно на трона” в Малък градски театър “Зад канала”, както и “Сексуалните неврози на нашите родители “на Николай Поляков и общински театър “Възраждане” и други.
Тази година ще бъдат дадени и 10 възпоменателни плакета на театрални състави и спонсори на фестивала. Билетите за “На брега” са от 8 до 20 лева. Намаление ще има за абонаментните карти.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |